Koncert Amire Medunjanin za umašku Hitnu pomoć

Amira Medunjanin
Amira Medunjanin

Večeras će se s početkom u 19 sati u umaškoj kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Ante Babić održati humanitarni koncert Amire Medunjanin, poznate interpretatorke sevdaha i druge izvorne etno glazbe. Na koncertu će se prikupljati novac za nabavku opreme za ispostavu Hitne medicinske službe u Umagu, a sve to u okviru kampanje #HitnaJeBitna. Organizatori su Grad Umag, Zavod za hitnu medicinu i Istarski domovi zdravlja.

Za opremu je do sada prikupljeno oko 86.000 kuna organizacijom raznih događanja, a potrebno je ukupno 300.000. Prikupljenim će se sredstvima nabaviti hematološki brojač i uređaj za CRP za pretragu krvi, EKG uređaj, FAST ultrazvučni uređaj za brzu dijagnostiku hitnih stanja, tri nova bolnička ležaja te telemedicinska oprema za efikasniju suradnju sa specijalistima u bolnicama.

Donaciju je moguće uplatiti na račun Grada Umaga: HR 1323800061846800002 model HR68, poziv na broj 7765-OIB uz naznaku svrhe: ''Donacija za kupnju opreme za Hitnu pomoć''. Za upite i dodatna pojašnjenja na raspolaganju je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Umaga Slaviša Šmalc na broj telefona 091 18 28 660 ili putem  e-mail adrese [email protected]. (T. GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter