Konceptna alfa romeo 12C GTS

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dok se neki koncepti zadovoljavaju time da jednostavno ostanu primjerci za pokazivanje, drugi se usuduju sanjati o izlasku na otvorenu cestu. Pogledajte alfa romeo 12C GTS - elegantan i vrlo seksi koncept koji bi lako mogao zaživjeti.

Neki tvrde da su konceptni automobili poput okrutnih ljubavnica. S jedne strane gledamo ih kao carobne kugle koje nam pružaju prozor u buducnost, a s druge pak strane cesto ce iznevjeriti u tome da san pretvore u stvarnost. Drugim rijecima, razvoj automobila od vizije do tržišta cesto je neizvjestan.

Da to nije uvijek slucaj, dokaz je ovaj alfa romeo 12C GTS - koncept turskog dizajnera Ugura Sahina. Ovaj dizajner je vec napravio nekoliko koncepata za Ferrari i Aston Martin, a njegov posljednji projekt Soleil Anadi ide u proizvodnju, iako doduše u vrlo ogranicenoj nakladi.



Sudbina ovog alfa romea je neizvjesna, ali to nas nece sprijeciti da kažemo ponešto o njegovim vizualnim detaljima.

Gotovo sve na ovom alfa romeu 12C GTS je zavodljivo, od vrlo dobro izvedene zakrivljenosti linija do cjelokupnog aerodinamicnog dizajna. Krov je prekriven crnim staklom s markantnim uzorkom saca, koji ostavlja još bolji vizualni dojam. Stražnji dio ima sportsku liniju s ukošenim ispušnim cijevima, po dvije na svakoj strani.

Sahin nije otkrio ništa o pogonu niti je dao ijedan drugi inženjerski detalj o 12C GTS, no mnogima to u ovom trenutku nije ni važno. Ako se bude razmišljalo o investitorima koji bi proizvodili automobil, makar i u ogranicenom broju, definitivno ce doci na red i prica o pogonu. (Netmobil.net.hr)


Podijeli: Facebook Twiter