Koncaru koncesija za Katarinu i Monumente

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlada je na današnjoj sjednici tvrtki Kermas Vod Cetiri, tvrtki poduzetnika Danka Koncara, dala koncesiju na pomorsko dobro na lokaciji otok Sveta Katarina - Monumenti u Puli, u sklopu projekta Brijuni Rivijera. Koncesija je dana u svrhu izgradnje i korištenja dviju luka posebne namjene. Ukupna površina pomorskog dobra koje se daje u koncesiju je oko 344.000 cetvornih metara.

Koncesija se daje na rok od 50 godina (od sklapanja ugovora o koncesiji), a tvrtka Kremas Vod Cetiri placat ce godišnju koncesijsku naknadu od 2,20 kuna po metru kvadratnom te promjenjivi dio u iznosu od 2,10 posto od ukupnog godišnjeg prihoda.

Prema odluci, ovlaštenik koncesije dužan je u roku pet godina dovršiti izgradnju i predati davatelju koncesije uporabnu dozvolu. Koncar je takoder dužan u roku tri godine dostaviti garanciju banke na iznos od 15,8 milijuna kuna, što je sedam posto od ukupne vrijednosti investicije koja iznosi 226 milijuna kuna. Takoder u roku tri godine mora dostaviti lokacijsku dozvolu.





Prema natjecaju, na lokaciji Otok Sv. Katarina - Monumenti predvidene su dvije luke nautickog turizma, ukupnih kapaciteta 550 vezova u moru i 1.200 suhih vezova, s pripadajucim sadržajima, hotel s 4 do 5 zvjezdica, kapaciteta 200 kreveta i kompleks mješovite namjene javnih sadržaja s gastronomskim centrom.

Tvrtka Kermas Vod Cetiri u svojoj je ponudi navela da u dvije marine namjerava uložiti 29,97 milijuna eura te još 16 milijuna eura u hotel i druge ugostiteljsko-turisticke sadržaje, a predvidjela je zapošljavanje 160 radnika.

- Zadovoljni smo što je Vlada RH prihvatila ponudu tvrtke Kermas Vod cetiri Danka Koncara jer se prakticki sada projekt Brijuni rivijera napokon poceo živjeti. Ozbiljna je to investicija koja ce u konacnici biti od iznimne važnosti za Pulu i za sve njezine žitelje, a da ne govorimo o gostima, smatra direktor Brijuni rivijere Ratomir Ivicic.

- Vlada je danas prihvatila našu ponudu, slijedi potpisivanje ugovora o davanju na korištenje pomorskog dobra i drugih popratnih dokumenata. Pred nama su dvije do tri godine rada na dokumentaciji koja ce koštati najmanje nekoliko milijuna kuna, veli Goran Veljovic iz odvjetnickog tima koji prati Danka Koncara u svojim istarskim ulaganjima. (C. B. GALIC, Hina)


Podijeli: Facebook Twiter