Končarova Kermas ulaganja navodno oštetili za oko 14 milijuna kuna

(M. SARDELIN)
(M. SARDELIN)

Bujski sud jučer je prihvatio optužnicu tešku 13.985.411,19 kuna protiv supružnika Mirka i Vinke Cetinski iz Rovinja. Optužno vijeće se sastalo u ponedjeljak, no radi isteka radnog vremena sjednica vijeća okončana je jučer, a prisustvovao joj je samo odvjetnik Vladimir Veljović iz Pule, koji zastupa oštećenika, Kermas ulaganja.

Prema onome što smo uspjeli doznati, u optužnici stoji da su supružnici Cetinski u periodu od 1. srpnja 2008. godine do 9. lipnja 2011. godine u Rovinju, i to Vinka kao direktorica društva Kermas ulaganja, a Mirko kao direktor društva Arting radio, a u cilju da Arting radiju pribave znatnu imovinsku korist, sastavili i osobno potpisom ovjerili fiktivne ugovore. Riječ je o Ugovoru o ortakluku s elementima zajma od 1. srpnja 2008. godine i Sporazumu o realizaciji ugovora o poslovno-tehničkoj suradnji i ortakluku radi stjecanja udjela u Glasu Istre d.o.o. od 15. studenog 2009.

Na taj su način Vinka i Mirko Cetinski počinili po jedno kazneno djelo protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja, odnosno zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i jedno produljeno kazneno djelo krivotvorenja isprava. U optužnici se navodi i da su 1. rujna 2008., 27. srpnja 2009. i 24. prosinca 2009. godine sklopljeni Ugovor o zajmu i njegovi aneksi na temelju kojih je društvo Kermas ulaganja dalo u zajam društvu Arting radio iznos od ukupno 13.985.411,19 kuna, uz obvezu vraćanja zajma najkasnije do 1. rujna 2010. Navedeni iznos trgovačko društvo Arting radio koristilo je za kupovinu poslovnog udjela u trgovačkom društvu Glas Istre d.o.o. U sklapanju ugovora o zajmu i njegovih aneksa Kermas ulaganja je zastupala Danica Žagmešter, dok je Mirko Cetinski zastupao Arting radio. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter