Koncarov projekt dobar za Vodnjan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kakve su namjere Danka Koncara s projektima "Barbariga" i "Dragonera" i bi li ih gradonacelnik Vodnjana ocijenio pozitivnima? To je bilo prvo vijecnicko pitanje na sjednici u Vodnjanu upuceno nacelniku Klaudiju Vitasovicu.

On je vijecniku Edi Cetini (IDS) odgovorio: "Moram priznati da sam se nakratko susreo s gospodinom Koncarom, ali sam jako zadovoljan i optimistican u vezi s njegovim preuzimanjem ovog projekta koji nam je svima bio trn u oku godinama. Vjerujem da su njegove namjere dobre i da ce se vrlo brzo zapoceti s radovima, a najveci plus je svakako cinjenica da prvi put u zadnjih deset godina konacno znamo tko osobno stoji iza cijelog projekta."

"Ovaj bi projekt mogao oživiti naš kraj i izvuci nas iz krize vec samim time što ce se otvoriti radna mjesta za Vodnjance vec s pocetkom gradnje", ocijenio je Vitasovic.

U nastavku sjednice bilo je rijeci i o proracunu koji, kao i u drugim opcinama, odražava aktualnu krizu. Tako je do sada od planiranih 56 milijuna kuna prihodovano tek oko 17 milijuna, što je u prosjeku isto kao i prošle godine. Kao i uvijek, najveci gubici bilježe se zbog neplacenih komunalnih doprinosa i poreza.

"Nadamo se da cemo na kraju ipak ostvariti oko 80 posto planiranog proracuna, ali su za sada svi njegovi korisnici obaviješteni o mjerama štednje. Neki projekti ce morati pricekati, place djelatnika Opcine su smanjene pet posto, nismo isplatili regres za godišnji odmor i jednostavno ne možemo biti preveliki optimisti ove godine", rekao je Vitasovic.


Podijeli: Facebook Twiter