Končar: U rujnu radovi na Sv. Katarini-Monumentima

Danko Končar nam je iznio mnogo planova, ali i problema s kojima se susreće - u prvom planu su konzervatori (D. ŠTIFANIĆ)
Danko Končar nam je iznio mnogo planova, ali i problema s kojima se susreće - u prvom planu su konzervatori (D. ŠTIFANIĆ)

Danko Končar u društvu suradnika jučer i prekjučer vodio je niz poslovnih razgovora s mnogim predstavnicima institucija u Istri. Po završetku tih susreta pristao je za Glas Istre otkriti što je dogovorio.

U ekskluzivnom razgovoru koji ćemo objaviti u sutrašnjem broju Glasa Istre on nam je, između ostalog, otkrio čitavu kronologiju aktivnosti koje namjerava poduzeti da bi izgradio turističko-nautički kompleks na lokaciji Sv. Katarina-Monumenti, a koji mu je Vlada dala na koncesiju prije 3,5 mjeseci.

Prvu stavku u toj kronologiji je postavio već za idući mjesec - rujan. Tada najavljuje početak izgradnje suhe marine koja bi u jednom dijelu bila u funkciji do kraja ove godine, a 2013. godine bila u mogućnosti primiti 1.200 brodica na suhom i 200 na privezištu na pontonima. Smatra da će čitav taj kompleks biti vrlo brzo u funkciji jer je već uspostavio kontakte s nekoliko pulskih obrtnika i poduzetnika koji će u marini nuditi usluge servisiranja brodica i jahti.

U jeku velike suše u Istri, kada je nakon četvrt stoljeća prvi put ponovno uvedena redukcija vode, Danko Končar nam je otkrio da će osigurati, i koliko će platiti, navodnjavanje svog budućeg golf igrališta u Barbarigi kada ono bude izgrađeno bez obzira bude li redukcija vode ili ne. Otkrio je svoje planove s Brodotrogirom i moguće poslovno povezivanje s pulskim brodograditeljima.

Danko Končar nam je iznio i mnoge druge planove, ali i probleme s kojima se susreće u njihovoj realizaciji. U prvi plan je istaknuo konzervatore od kojih je zatražio da konačno proglase kulturno dobro tamo gdje je ono zaista kulturno dobro. Veli da je spreman potpisati i dokument u kojem se obvezuje da se neće žaliti na odluku konzervatora - samo da je donesu što prije. Zaključuje da mu nije jasno kako to da Konzervatorski odjel u Puli već dvije godine nije sastavio jedan običan dokument koji je potreban u tom poslu da bi se pokrenuo projekt u Barbarigi i Dragoneri. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter