Koncar tuži Vinku Cetinski

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Višegodišnje poslovno partnerstvo izmedu kralja kroma, hrvatskog biznismena s londonskom adresom Danka Koncara i obitelji Mirka i Vinke Cetinske puklo je: kako doznajemo, Koncar je ovoga tjedna podigao kaznenu prijavu protiv Vinke Cetinski i još nekoliko osoba koje optužuje za prijevaru i zloporabu ovlasti.

Kaznena prijave vezana je uz poslove kupoprodaje nekretnina u Istri, koje su Cetinski otkupljivali kao Koncarevi zastupnici u Hrvatskoj. Podsjetimo, Koncar je prema nekim procjenama uložio više od sto milijuna eura otkupljujuci na stotine tisuca hektara poljoprivrednog zemljišta za uzgoj lavande, maslinike, vinograde te napuštena sela u Istri, koja su trebala biti renovirana te stavljena u funkciju za ekskluzivni turizam.

Vijest o svadi medu poslovnim partnerima i Koncarevoj prijavi potvrdio nam je u petak i Ante Nobilo, odvjetnik koji je dugo poslovao s Koncarem, no u ovom slucaju - zbog obiteljskih veza izmedu Nobila i obitelji Cetinski - Nobilo ne zastupa Koncara niti je o njemu želio išta komentirati. Koncarev je pravni zastupnik, kako doznajemo, odvjetnik iz Pule Goran Veljovic.

Koncar je dugo figurirao kao izgledan kandidat za kupnju nekih hrvatskih brodogradilišta, no u posljednje vrijeme ne iskazuje više interes za ulaganje u brodogradnju. Pokušali smo u petak navecer o prijavi telefonski razgovarati s Vinkom Cetinski i Dankom Koncarom, no nismo uspjeli doci do njih. Neslužbeno smo doznali da je Koncar u inozemstvu.


Podijeli: Facebook Twiter