Končar spreman za ulaganja u Sv. Katarinu i Monumente

Prekrasni dijelovi Brijuni rivijere - Monumenti i Katarina iz zraka (Arhiva/E. STRENJA)
Prekrasni dijelovi Brijuni rivijere - Monumenti i Katarina iz zraka (Arhiva/E. STRENJA)

Preksinoćno javno izlaganje 2. ciljanih izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Pule odnosi se isključivo na područje sjevernog pulskog priobalja definiranog razvojnim programom Brijuni rivijera, a obuhvaća lokaciju nekadašnjeg vojnog kompleksa Monumenti i otok Sv. Katarina. Na tom je dijelu, naime, već odabran koncesionar, tvrtka Kermas Vod Četiri u vlasništvu Danka Končara.

Upravo je na prijedlog ulagača pokrenut postupak izmjene GUP-a koji se odnosi na nekoliko bitnih stavki. U prvom planu izmjene se odnose na izmještaj lokacija i "šminkanje" postojećih granica raznih zona kao što su sportska, višenamjenska i turistička.

Najbitnija izmjena odnosi se na povećanje površine marine s 13 na 20 hektara. Novim ciljanim izmjenama investitor predlaže izgradnju bazena, benzinske pumpe, biciklističke staze te novi lungomare. Luka bi dobila državni značaj, a broj vezova u marini bi ostao isti.

Kako i zbog čega su podnijeli zahtjev za izmjenama GUP-a pitali smo odvjetnika Gorana Veljovića koji zastupa tvrtku Danka Končara. Rekao nam je da se u stvari promjene ne odnose na povećanje površina, već na "preslagivanje područja".

- Kada smo analizirali batimetriju priobalja ustanovili smo da su u nekim dijelovima dubine vode navedene naopako. Zbog toga smo pokrenuli izmjene ne bi li se nacrti i izmjere uskladile. U suštini neće se povećavati prostorne cjeline, već će se jednostavno uskladiti s novim izmjerama.

Usto, plan nam je izgraditi benzinsku pumpu, šetalište lungomare, javni bazen i niz sadržaja. Dakako imajući u vidu mišljenje konzervatora i drugih mjerodavnih tijela. Čim se ovi dokumenti usklade, zatražit ćemo lokacijske i građevinske dozvole. Što se nas tiče, nećemo čekati niti sekunde s početkom radova. Ukratko, kad dobijemo sve papire, odmah ćemo početi kopati, izjavio je Veljović. (C. B. GALIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter