Koncar otkriva planove za Katarinu i Monumente

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nedjelju je Danko Koncar u društvu supruge Jelene Manojlovic i suradnika posjetio Monumente i Svetu Katarinu, devastirano bivše vojno podrucje u pulskom zaljevu koje mu je u cetvrtak Vlada dala u koncesiju na 50 godina. Tom prigodom je Koncar dao ekskluzivan intervju za Glas Istre u kojem je najavio svoje namjere na tom podrucju. Intervju cemo objaviti u tiskanom izdanju Glasa Istre u utorak.

Koncar nam je objasnio kako ce funkcionirati ta zona u kojoj su prevideni turisticko-sportski sadržaji te koje ce dodatne sadržaje ponuditi da bi privukao na vez velike jahte. Rekao je i što vidi kao najveci nedostatak te zone.

Potom je naveo od kojih poslova ocekuje da ce dovoljno zaraditi da pokrije troškove citave investicije koju ce njegova tvrtka, sukladno ugovoru, nakon 50 godina eksploatacije vratiti državi. Otkrio je i koje sadržaje planira ponuditi gradanima, a koje do sada nije spominjao.

Od brojnih novosti istaknuo je da ce dati srušiti postojeci most koji vodi na otok Sv. Katarinu te napraviti novi u produžetku glavne ceste koja vodi do tog podrucja kako bi se izbjegao promet ispred buduceg hotela. (P. GREGOROVIC, snimio N. LAZAREVIC)


Podijeli: Facebook Twiter