Koncar odustao od Uljanika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tvrtka Kermas ulaganja u vlasništvu kontroverznog poduzetnika Danka Koncara otkupila je od Hrvatskog fonda za privatizaciju natjecajnu dokumentaciju za pet brodogradilišta: Brodogradevnu industriju Split, Brodogradilište specijalnih objekata Split, Brodotrogir, 3. maj i Kraljevicu, potvrdeno je iz te tvrtke.

Time su se tek djelomicno ostvarile njihove najave o otkupu natjecajne dokumentacije jer nije otkupljena i ona za Uljanik. Dokumentaciju za Uljanik Koncarova tvrtka nema namjeru niti otkupiti, no objašnjenje za takvu odluku iz Kermas ulaganja u srijedu nismo dobili.

Tako je Uljanik ostao jedino brodogradilište za koje zasad nije otkupljena natjecajna dokumentacija, unatoc cinjenici da se radi o poslovno najzdravijem hrvatskom brodogradilištu koje se, uz splitski BSO, jedino ne prodaje po posebnim uvjetima - za jednu kunu, vec se prodaje vecinski udjel od 59,25 posto, i to po nominalnoj cijeni dionica, što cini pocetnu cijenu od 397,49 milijuna kuna.

Uz Kermas ulaganja, dosad su natjecajnu dokumentaciju otkupile još dvije tvrtke - vukovarska Regulacija za 3. maj i tvrtka More Trogir iz Splita za Brodotrogir.

U šturom priopcenju iz Kermas ulaganja stoji da ce tvrtka zapoceti s dubinskom analizom stanja u brodogradilišta za koja je preuzela dokumentaciju, a nakon toga ce vjerojatno oblikovati i svoju ponudu, no nema preciznijih najava za koja ce od pet brodogradilišta dati ponudu. Iz HFP-a isticu da postoji interes za otkup natjecajne dokumentacije, no ne smiju davati nikakve informacije o potencijalnim ulagacima sve do javnog otvaranja ponuda, 30. rujna tocno u 14 sati.


Podijeli: Facebook Twiter