Koncar odustaje od brodogradilišta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvanaest dana prije isteka roka hrvatski biznismen i najeksponiraniji potencijalni kupac iz prvog kruga Danko Koncar u intervjuu poslovnom tjedniku Lider Pressu potvrdio je ono o cemu se spekuliralo od samog pocetka drugog natjecaja - da odustaje od kupnje hrvatskih navoza.

Po broju otkupljenih dokumentacija u ovom krugu, Koncarevoj ambiciji vrlo je slicna samoborska tvrtka i tvornica vijaka DIV. Prema neslužbenim informacijama, izmedu pulskog Uljanika, 3. maja, Brodotrogira i Brodosplita u DIV-u su suzili krug na dva brodogradilišta, a kuloarske informacije upucuju na to da im je sada fokus upravo na najvecem, splitskom škveru.

Za 3. maj u igri je i austrijska metalurška korporacija A-tec te ruska tvrtka AnRuss Trans iz Moskve, ali od koje nema ni traga, ni glasa u rijeckom škveru. Zepter je još prije mjesec dana nagovijestio da, bez obzira na to što je zainteresiran za Kraljevicu, nema namjeru izaci s ponudom za ovaj najstariji domaci škver, a dokumentaciju za to bivše Titovo brodogradilište otkupio je i jedan kooperant - AKZ Virovitica.


Podijeli: Facebook Twiter