Koncar od Mogorovica traži 100.000 kuna zbog klevete

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Opcinskom sudu u Puli pred sutkinjom Verom Glasnovic Gjoni u utorak je trebala poceti rasprava zbog klevete temeljem privatne tužbe vlasnika tvrtke Kermas ulaganja Danka Koncara protiv Ninoslava Mogorovica iz Pule, no odgodena je za rujan.

Razlog odgode je Mogorovicev nedolazak, odnosno njegovo nepreuzimanje poziva na rocište. U sudnici se nije pojavio ni tužitelj, ali je došao njegov odvjetnik Damir Krpan iz Umaga te rekao da je Koncar trenutno u Londonu.

Koncar tuži Mogorovica za klevetu i traži od suda da ga proglasi krivim, kao i da se ta presuda o trošku Mogorovica objavi u Vecernjem listu. Ujedno, Koncar traži od suda da obveže Mogorovica da mu isplati 100.000 kuna zbog povrede njegovog prava na ugled, cast i dostojanstvo.

U Koncarovoj tužbi je navedeno da je Mogorovic u studenom 2011. u Puli u namjeri da naškodi njegovom ugledu u izjavi novinaru Vecernjeg lista, koja je objavljena 8. studenog pod naslovom "Mogorovic: Svemu što je Koncara zanimalo vrata je otvorio Sanader" izjavio:

"Providan je i jadan nacin na koji se sada Koncar pokušava obraniti od tvrdnji da je dao mito HDZ-u. I dalje tvrdim da je Sanader otvorio vrata za ono što Koncara najviše zanima - kupnju oranica, koje ce potom prenamijeniti za gradnju vila, te kupnju brodogradilišta, ali tako da ga zanima tek pomorsko dobro i sudjelovanje u gradnji devet megamarina na Jadranu", "da on (Koncar) to ne cini svojim nego novcem partnera koji sada izvlace kapital iz nesigurne Južnoafricke Republike" te "da je u pravilu rijec o prikrivenim namjerama pranja novca".

Danko Koncar smatra da ga je takvim izjavama Ninoslav Mogorovic oklevetao te je zbog tih neistina kao ugledan poslovni covjek zbog okrivljenikovih neistina te insinuiranja da se radi o "sumnjivoj osobi" bio izložen upitima poslovnih partnera i poznanika o cemu se tu zapravo radi.


Podijeli: Facebook Twiter