Koncar: Nisam dao mito za susret sa Sanaderom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Podsjecam vas da je Mirko Cetinski vašem listu 2008. godine dao izjavu da kupuje Glas Istre za sebe. Ostale njegove navode ne bih komentirao. Moj odvjetnik ce se po tom pitanju obratiti javnosti putem medija, tim nam je rijecima Koncar u srijedu komentirao napade Mirka Cetinskog kojima je izložen proteklih dana.

Podsjecamo da je pocetkom ovog tjedna istarska policija objavila da je protiv Mirka Cetinskog podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je protuzakonito posredovao u kupnji zemljišta za Kermas ulaganja d.o.o. te primio posrednicku proviziju od 2,5 milijuna kuna i time oštetio navedeno trgovacko društvo.

Nakon toga se oglasio Cetinski i naveo da su svi navodi neistiniti te da je kazneni progon protiv njega uslijedio nakon što je podnio tužbu protiv Koncara i Kermas ulaganja zbog, kako veli, prijevare vezane za kupnju poslovnih udjela Glasa Istre.

- Prijavom Koncar me želi prikazati kao kriminalca i skrenuti pozornost javnosti s napisa o njegovim kriminalnim rabotama, a iza njega stoje brojne afere o kojima pišu mediji, poput one da je platio dva milijuna eura ulaznicu do Sanadera.

Da sam udjele u Glasu Istre kupio za njega svojim novcem, a ne za sebe i s njegovim novcem, potvrduju brojni pisani dokazi poput pisma namjere koje sam potpisao osobno s Koncarom.

Posjedujem niz drugih dokumenata koje su potpisali Arting radio i Kermas: ugovor o poslovnoj suradnji, ugovor o ortaštvu i obveza kad se steknu uvjeti da se Kermasu prenese vlasništvo nad stecenim udjelima u Glasu Istre. Sve te dokumente predao sam sudu.

Na koncu, imam brojne svjedoke koji ce sve to potvrditi, medu njima je i Albert Faggian. On je s Koncarom potpisao ugovor kojim se obvezuje predati dio imovine Puljanke, bivše kino Pula, u zamjenu za trecinu udjela u Glasu Istre koje bi mi ustupio Koncar, zakljucio je Cetinski.

Zamoljen da komentira medijske napise da je platio dva milijuna eura ulaznicu do Sanadera, Koncar nam je u srijedu kazao da se nasmijao kad je to procitao.

- Ja sam se nekoliko puta susreo sa Sanaderom. Sastajem se i s predsjednicom Vlade i predsjednikom Republike. S njime se nalazim i danas te cemo igrati nogometnu utakmicu. Zato je u mom društvu bivši nogometni reprezentativac Dražen Ladic, zakljucio je Koncar. (P. GREGOROVIC)

O PLANOVIMA DANKA KONCARA U VEZI S DRAGONEROM I BARBARIGOM CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD CETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter