Koncar: Ne znam koliko novca imam

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedan od najbogatijih Hrvata, poduzetnik Danko Koncar, gostovao je u emisiji Nedjeljom u dva Aleksandra Stankovica.

Za Koncara kažu da je najbogatiji Hrvat na svijetu. Procjenjuje se da je težak oko tri milijarde dolara. Od razvikanog hrvatskog tajkuna Ivice Todorica bogatiji je otprilike tri puta. Poslovno carstvo prostire mu se po cijelom svijetu, a ništa skromniji nije ni po broju nekretnina.

Živi u Londonu, gdje u elitnoj cetvrti Kensington Green, u kojoj dvosobni stan stoji milijun funti, ima cak 23 stana. Posjeduje i privatni zrakoplov, kuce na Azurnoj obali, u Švicarskoj. Domaca javnost prvi je put za njega cula prije nekoliko godina kad je odlucio kupiti veliko poljoprivredno zemljište.

"Teško je reci jesam li ja najbogatiji Hrvat na svijetu. Tvrtke kojim upravljam imaju stabilnu imovinu i, kada se sve to zbroji, to je pozamašan novac. Ne znam koliko imam. Ne brojim svoje novce", rekao je Koncar.

Koncar tvrdi da živi jednostavno. Sam se javlja na telefon, ne zastupa ga agencija za odnose s javnošcu, radi ucinkovito, a što je najvažnije, tvrdi, sve je transparentno. Za sebe kaže da je oduvijek imao žicu za stvaranje novca.

Kaže da je u životu radio svašta, pa i poslove koji su vrlo slicni cišcenju WC-a. Prisjetio se da je prvi znacajniji novac zaradio na fotokopiranju, a dio tog novca je odvojio za kupnju jaguara koji je tada platio oko 2.400 funti.

Prve milijune, oko 16 milijuna eura, zaradio je u Rusiji na prodaji obveznica. Dogodilo se to, objasnio je, kad se Jeljcin po drugi put kandidirao za predsjednika i kada su ruske obveznice pale na 10 posto vrijednosti.

Tvrdi da s ruskom mafijom nije bio u kontaktu, a, kako je objasnio, u Rusiji je živio ne pokazujuci da ima puno novca pa im nije bio na meti. Ipak, priznao je da je bio dobar s nekim ljudima iz ruskih tajnih službi.

Koncar kaže da ga zanimaju škverovi u Rijeci, Kraljevici i Trogiru, ali je istaknuo da ta brodogradilišta ne mogu funkcionirati na nacin kao sada. Kako je rekao, neodrživo je da jedno brodogradilište ima "sedam varioca i 300 ljudi u administraciji".

O Vinki Cetinski nije želio previše govoriti, niti za koliko ga je oštetila. Potvrdio je da je do sada u projekte s nekretninama u Istri uložio ukupno 115 milijuna eura.


Podijeli: Facebook Twiter