Končar gradi 33-metarski, a Pula olimpijski bazen

Lokacija na kojoj se namjerava izgraditi pulski gradski bazen (Arhiva)
Lokacija na kojoj se namjerava izgraditi pulski gradski bazen (Arhiva)

Konačno je definirano kakve će bazene Pula u budućnosti imati. Iako nakon toliko godina bez bazena zvuči nevjerojatno da će grad odjednom dobiti dva, prema posljednjim izjavama i izradama prostornih planova evidentno je da bi grad u skorijoj budućnosti trebao dobiti mali i veliki, olimpijski, bazen.

Da Pula namjerava izgraditi gradski bazen "olimpijskih" gabarita (50-metarski) potvrđeno je na sjednici Gradskog vijeća gdje je SDP-ova vijećnica Elene Vian krivo protumačila, odnosno pobrkala "Končarov" i gradski bazen.

Naime, prilikom prezentacije nedavnih izmjena i dopuna generalnog urbanističkog plana Grada Pule (GUP) vezano uz izradu prostornog plana UPU Sv. Katarina - Monumenti, na Monumentima je predviđena gradnja 33-metarskog bazena. Kako je, pokazalo se, gradonačelnik Boris Miletić dogovorio s pulskim klubovima vodenih sportova gradnju većeg, 50-metarskog, bazena na Valkanama, pojavila se nedoumica.

Miletić odmah ističe da je na Monumentima riječ o privatnoj investiciji Danka Končara, koncesionara tog područja u projektu Brijuni rivijera, te potvrdio da bi Gradski bazen trebao biti olimpijski na Valkanama jer je tako i dogovoreno s plivačkim klubovima.

- Na Monumentima će se dogoditi privatna investicija. Drago mi je to se počinje ostvarivati ono što sam uvijek govorio da je potrebno za razvoj grada, stavljanje bivših vojnih zona, uz niz sadržaja, u funkciju Pule kako bi ta područja zaživjela kroz svih 365 dana u godini. U projektnu dokumentaciju UPU-a Sv. Katarina - Monumenti, na zahtjev privatnog investitora, ubačen je 33-metarski bazen, ali to nema veze s planom da grad izgradi gradski bazen na Valkanama, rekao je Miletić.

Doduše, "Končarov bazen" investitor će sigurno puno lakše realizirati nego Pula svoj gradski. Ne samo zbog jeftinijeg projekta jer je riječ o manjem bazenu, već i stoga što za grad to znači skupu investiciju u kriznom razdoblju. Namjera je da budući gradski bazen bude funkcionalna građevina, podjednako dostupna sportskim klubovima i građanima rekreativcima, te maksimalno energetski učinkovit čije održavanje neće preopteretiti proračun. (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter