Končar: Financirali bismo gradnju bazena, čekamo Grad

Danko Končar (N. LAZAREVIĆ)
Danko Končar (N. LAZAREVIĆ)

Uskoro će proći dvije godine otkako je odabrana ponuda Danka Končara na natječaju za koncesiju nad Sv. Katarinom i Monumentima koji se nalaze u sastavu projekta Brijuni rivijera.

- Kada ste pobijedili na natječaju za Sv. Katarinu i Monumente, rekli ste da će vam trebati dvije-tri godine za dobivanje dozvola i donošenje prostornoplanske dokumentacije. Taj je rok već prošao.

- Predviđamo da ćemo završiti svu dokumentaciju ove godine. Ali to je optimistična varijanta.

- Jeste li odlučili koje ćete sadržaje ponuditi u skladištima koja su arheolozi proglasili kulturnim dobrom na Sv. Katarini?

- Cijela je Katarina kulturno dobro. Međutim, konzervatori dozvoljavaju čak i rušenje nekih objekata na tom otoku.

- Zato što im je narušena statika?

- Ne, već zato što nemaju nikakvu kulturnu vrijednost. Statika je narušena u objektu gdje su se sklapali hidroavioni. Ako procijenimo da taj objekt ima neku vrijednost, pokušat ćemo ga uklopiti u sadržaj marine. Ono što je za Pulu interesantno jest zatvoreni bazen.

- Jeste li zainteresirani za financiranje gradnje bazena ili ćete to prepustiti Gradu Puli?

- I mi bismo pridonijeli tome, ali očekujemo da se uključi i Grad.

- Što biste Vi predložili da se napravi u Hrvatskoj, a što bi dovelo do promjena nabolje?

- Ne treba puno. Vrijeme potrebno da se neke stvari realiziraju u Hrvatskoj je predugo. Mnogi ulagači neće izdržati toliko drugo. Ili financijski neće izdržati ili će pronaći pogodnije ulaganje. Dakle, brzina je jako važna, iako nije presudna. U Hrvatskoj nema nikakvih problema zaustaviti bilo koju investiciju. Ekolozi, arheolozi i svi ostali mogu to učiniti. (Razgovarao Paulo GREGOROVIĆ)

CIJELI RAZGOVOR ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter