Končar će nabavljati ugljen za TE Plomin 3?

Poduzetnik Danko Končar navodno je zainteresiran za nabavu ugljena za budući blok C TE Plomin (Arhiva/D. ŠTIFANIĆ)
Poduzetnik Danko Končar navodno je zainteresiran za nabavu ugljena za budući blok C TE Plomin (Arhiva/D. ŠTIFANIĆ)

Poduzetnik Danko Končar navodno je, prema pisanju jednog portala, zainteresiran za uključivanje u posao nabavke ugljena za budući blok C TE Plomin.

No, takvu nam informaciju nisu potvrdili u zajedničkom odvjetničkom uredu Gorana Veljovića, koji zastupa Končara u Hrvatskoj. Veljović nam je kazao da o tome ne zna ništa, da se njegov tim ne bavi energetikom, već zastupa Končara u turističkim projektima i vođenju sudskih sporova. Do samog Danka Končara nismo uspjeli doći, a prema Veljovićevim riječima, on je trenutačno u Kini.

Končareva tvrtka Kermas energetika, koja se spominje kao mogući partner u segmentu dobave ugljena, relativno je mlada, osnovana je proljetos kao društvo s ograničenom odgovornošću za proizvodnju i trgovinu električnom energijom.

Prema pisanju portala Poslovni.hr, niti iz odgovora direktora Nenada Končara, nije se dalo zaključiti sprema li se tvrtka poslovati s budućom termoelektranom. I on tvrdi da "ne može reći ništa konkretno", iako je napomenuo da ga energetski sektor zanima, a posebno svaka veza koja se može uspostaviti između brodogradnje i metaloprerađivačke industrije s energetikom.

Končareve tvrtke do sada se nije dovodilo u vezu s ugljenom, njegov se dosadašnji biznis temeljio na rudnicima kroma u Južnoafričkoj Republici, a u Istri i po neuspješnim pokušajima ulaganja u turizam.

U HEP-u najavljuju da će u petak, među sedam zainteresiranih kompanija, objaviti imena onih koje su ušli u uži krug strateških investitora zainteresiranih za projekt TE Plomin C. Tada će biti objavljeni i podaci o nastavku procesa, od rasporeda za dubinsko snimanje do datuma kada će se predati ponude i odabrati strateški partner. (M. VERMEZOVIĆ. IVAŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter