Konačno u cijelosti otvoren novi rotor u Šijani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svi izlazi i ulazi novog kružnog toka u Šijani konačno su otvoreni. Posljednji, onaj prema Šijani (Kauflandu) za promet je otvoren danas i konačno novi rotor, koji su Hrvatske ceste izgradile u Puli, funkcionira u potpunosti, a tijekom jednosatnog obilaska bilo je vidljivo da uz gust promet sve teče bez zastajkivanja, kolona i čekanja kao što je to bio slučaj prije izgradnje novog kružnog toka.

Iako je nedjelja, promet na ulazu u grad bio je poprilično gust, ali se na velikom rotoru to nije primjećivalo i sve je funkcionirao bez problema. Kada se uredi okoliš, moći će se slobodno reći da je ovaj infrastrukturalni objekt veliki dobitak za grad.

U promet je puštena i desna traka iz smjera obilaznice s Velog Vrha prema rotoru, odnosno, desna traka za direktno skretanje prema Šijani. Doduše, za uključenje u promet prema Šijani s te trake, koju su danas vozači ignorirali odlučujući se ipak za vožnju rotorom, trebat će oprez zbog prilično kratke dionice izlaza na taj krak.

Čini se da je desna traka za skretanje s obilaznice prema Mercatoru puno bolje izvedena, iako se treba priznati da je ova prema Šijani puno duža pa otud možda i takvo rješenje zbog pomanjkanja prostora na izlazu.

Uz peti krak rotora uređeni su i pješački i biciklistički prijelazi nadomak rotora. Na izlazima za obje strane obilaznice, prema Verudeli i prema Velom Vrhu, te onom prema Ipsilonu (Mercatoru) postavljena je i svjetleća signalizacija koja ukazuje na prijelaze. To će zasigurno obradovati stanovnike Šijane koji su posljednjih mjesec dana ukazivali na potrebu pješačkog koridora prema trgovačkim centrima.

Nastavak radova u rujnu

Da bi se peti krak rotora prema Šijani otvorio što prije nakon više prolongiranja rokova, odlučeno je da se izgradnja vodovodne mreže i javne rasvjete u Mutvoranskoj ulici, koja je sastavni dio projekta, prebaci za rujan. Stoga će se radovi na lokaciji nastaviti nakon turističke sezone, 10. rujna, kada će započeti zajedno s onima na raskrižju kod Kauflanda. Ti bi radovi, prema najavama iz Hrvatskih cesta, trebali biti zgotovljeni do konca rujna. (G. ROJNIĆ, snimio M. ANGELINI)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter