Konacno radovi na "Drosini"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uvodenjem izvodaca u posao, varaždinske gradevinske tvrtke Zagorje Tehnobeton, danas pocinje druga, posljednja faza dovršetka izgradnje Gradskog stadiona "Aldo Drosina", nakon cega bi Pula konacno trebala dobiti moderan sportski kompleks. Ugovori s izvodacem za dvije skupine radova potpisani su proteklog tjedna, netom po odobrenju Gradskog vijeca za zaduživanje Javne ustanove Pula sport, nositelja projekta u ime Grada.

Današnjim cinom pocinje teci rok od 90 kalendarskih dana za završetak radova. Završna faza dovršetka stadiona, cija je izgradnja pocela prije dugih 17 godina, obuhvaca izgradnju krovišta nove zapadne tribine, pomocnog igrališta s umjetnom travom uz uredenje okoliša stadiona, te nabavu i montažu agregata ukupne vrijednosti 13,3 milijuna kuna (s PDV-om).

Druga grupa radova obuhvaca ugradnju reflektora i kompletnu preostalu svjetlotehniku ukupne vrijednosti 4,73 milijuna kuna (s PDV-om).

Varaždinska tvrtka za nastavak izgradnje stadiona izabrana je na drugom natjecaju druge faze nakon što je državna komisija uslijed nepravilnosti poništila prvi natjecaj. Takav je scenarij prijetio i ponovljenom natjecaju, no od žalbi se odustalo u posljednji tren te je završna faza konacno mogla poceti, a kretanje na gradevinskom tržištu rezultiralo je s 15 milijuna uštede u usporedbi s prvobitno planiranim troškovnikom.

Pomocno igralište izgradit ce se na nekadašnjem Staklarevom igralištu, na koje ce se postaviti umjetna trava i mladi uzrasti moci ce ga koristiti za službene utakmice svojih natjecanja. Osim za vježbanje nogometaša svih uzrasta, što ce biti od iznimne važnosti za osiguravanje uvjeta za napredak pulskog nogometa, služit ce i za rekreaciju.

Bit ce podijeljeno na tri malonogometna igrališta i imat ce cetiri svlacionice, sanitarni cvor te malo gledalište. Cetiri rasvjetna stupa reflektora instalirat ce se iza golova i bit ce, prema projektu iz rujna prošle godine, visoka 46 metara, a na njih ce biti postavljeno 270 reflektora.

Uz to na "Drosini" se vec saniraju postojece tribine, a radovi su vrijedni 789 tisuca kuna i izvodi ih tvrtka Antirost iz Delnica. "Drosina" ce za 522 tisuce kuna dobiti sportski semafor uz dvogodišnje održavanje, a kapacitet stadiona iznosit ce 9.234 sjedecih mjesta, od cega ce gotovo devet tisuca biti za gledatelje, a ostalo otpada na VIP lože.

Ne bude li probijanja rokova, s obzirom na rok od 90 kalendarskih dana, "Drosina" bi trebala biti dovršena pocetkom rujna.


Podijeli: Facebook Twiter