Konačno pri kraju radovi u rovinjskoj Gimnaziji

Stoljetna Gimnazija s dva aneksa
Stoljetna Gimnazija s dva aneksa

Nakon dugog postupka nabave, koji je trajao više od godinu dana, počelo je opremanje nadograđenih dijelova stoljetne rovinjske Gimnazije - dva krila s deset učionica i školsko-sportske dvorane.

Djelatnici čakovečke tvrtke Brid trenutno opremaju dvoranu, koja će, kako doznajemo od Tomislava Kopriveca, imati opremu za nastavu tjelesnog odgoja, ali i za sportska natjecanja, a radovi bi trebali biti dovršeni do sredine ožujka. Brid je zastupnik najvećeg proizvođača opreme za dvorane u regiji, slovenskog Elana. Čakovečka tvrtka oprema i nove učionice, koje će biti riješene u predviđenom roku, veli Koprivec.

Gradska pročelnica za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević kaže da će po dovršetku opremanja sve biti spremno za korištenje novih prostora. Skorom useljenju u nove učionice najviše će se obradovati učenici Srednje škole Zvane Črnje, Srednje talijanske škole te Strukovne škole Eugena Kumičića.

Nova dvorana obradovat će i rovinjske sportaše. Po riječima direktora gradske tvrtke za upravljanje sportskim objektima Branka Rajka, dvorana će u jutarnjim satima služiti za nastavu tjelesnog odgoja, a u popodnevnim i večernjim za muški i ženski odbojkaški i košarkaški klub.

Gradnja dva aneksa stoljetne zgrade Gimnazije i sportske dvorane počela je u ožujku 2009. i trebala je biti dovršena za dvije godine. Prvo je gradnja kasnila devet mjeseci pa je umjesto u ožujku dovršena u studenome 2011. Potom je uslijedilo uklanjanje nedostataka te je uporabnu dozvolu dobila u ožujku prošle godine, tri godine od početka gradnje. Još godinu dana izgubljeno je zbog provedbe dvaju natječaja za opremanje. (piše i snimio A. POKRAJAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter