Konačno dolazi osvježenje

Ilustracija (M. MIJOŠEK)
Ilustracija (M. MIJOŠEK)

Još nas samo nekoliko dana dijeli od toliko očekivanog osvježenja. Biti će to prvo pravo osvježenje od početka ovogodišnjeg ljeta. Trebalo bi se to dogoditi pri kraju narednog vikenda. U nedjelju se očekuje postupno naoblačenje a u noći na ponedjeljak i značajan pad temperatura zraka, privremeno i za desetak stupnjeva, na čitavom poluotoku.

Posebno treba naglasiti da bi u nedjelju u poslijepodnevnim i večernjim satima moglo biti i jačih vremenskih nepogoda praćenih jačim grmljavinama, jakim udarima vjetra i mjestimično jakim kratkotrajnim pljuskovima kiše.

Vremenske nepogode krajem kolovoza mogu biti vrlo opasne, posebno se to odnosi na more i priobalna područja na kojima i dalje traje prava ljetna turistička sezona. Sve će to biti brzo prolazno, početkom idućeg tjedna slijedi brzo razvedravanje, prema kraju tjedna i sve stabilnije i sunčanije.

Najviše dnevne temperature zraka će početkom narednog tjedna biti nešto ispod 30 stupnjeva dok će one prema kraju tjedna biti oko ili nešto iznad 30 stupnjeva. Za kraj kolovoza i to je vrlo toplo ali u odnosu na posljednje dane ipak znatno ugodnije.

Uskoro dolazi prvi jesenski mjesec, veliki su izgledi da i rujan bude suh i relativno topao. Do pravih jesenskih kiša trebati će još pričekati, za sada ostaje samo nada da će se to dogoditi u zadnjim ovogodišnjim mjesecima. (Mario GRABAR)


Podijeli: Facebook Twiter