Komunalci porucuju: Cistite ispred ulaza!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prema odluci o komunalnom redu gradani su dužni pocistiti snijeg ispred svojih ulaza u kuce, zgrade i poslovne prostore. Unatoc tome, mnogi se zateceni situacijom i kolicinom snijega, ove odredbe nisu držali.

Niti su vicni cišcenju snijega, niti su imali alatke za to. To se moglo vidjeti i prema brojnim zatrpanim ulazima diljem grada. No, to ipak ne znaci da se barem po jedan stanar zgrada nije prihvatio lopate i odradio posao za ostale sustanare.

Od voditelja pulskih komunalaca Miljenka Modrušana doznajemo da su mnogi u centru grada ipak pocistili pred svojim ulazom, a da komunalci stalno obilaze grad i upozoravaju na potrebu cišcenja.

Mnogo ih je, veli nam, upozorenja i poslušalo shvacajuci ozbiljno trenutak u kojem se Pula našla, mada je situacija još daleko od savršene. To se, dodajmo, vidi i po broju pacijenta koji dolaze na Hitnu radio prijeloma i uganuca.

Na naš upit koliko iznosi kazna za nepoštivanje spomenute odredbe Modrušan veli da je ona tisucu kuna. Ipak, naglašava da intencija komunalaca nije nekoga kazniti, vec se naglasak stavlja na to da se posao ipak odradi.


Podijeli: Facebook Twiter