Kompletiranje zahtjeva za legalizaciju do 15. travnja

Monte Turco, naselje koje čeka legalizaciju (M. ANGELINI)
Monte Turco, naselje koje čeka legalizaciju (M. ANGELINI)

Grad Pula zaprimio je ukupno 5.688 zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju da bi se moglo pristupiti procesu legalizacije. Od pristiglih zahtjeva nepotpuno je njih više od 2.500, odnosno 44 posto. Iz Grada Pule su stoga pozvali sve građane koji su predali nepotpune zahtjeve da ih upotpune u što kraćem roku da bi se moglo postupati po tim zahtjevima i da bi što prije dobili rješenje za svoje objekte.

Do kraja 2015. godine nadležno je ministarstvo dalo rok lokalnim samoupravama da riješe do minimalno 80 posto zaprimljenih predmeta. Prema predloženoj dinamici rješavanja zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju iz programa Grada Pule, zaključno sa siječnjem 2014. godine, premašen je planirani broj riješenih predmeta, te se u nadležnom gradskom odjelu nadaju da će do kraja 2015. godine riješiti gotovo 90 posto od ukupnog broja zaprimljenih zahtjeva.

Da ne bi propustili zakonsku mogućnost za ozakonjenje svojih objekata ili nezakonito izgrađenih zgrada u Gradu još jednom apeliraju na građane da u što kraćem roku, a najkasnije do 15. travnja 2014. godine kompletiraju svoje zahtjeve i predaju ih u Pisarnicu koja radi svaki radni dan od 8 do 14.30 sati, odnosno na e-mail [email protected].

Ovisno o stupnju zahtjevnosti zgrade, potrebna dokumentacija propisana je člancima od 11. do 15. Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama NN (86/12). (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter