Komorna atmosfera za svecanu prigodu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski ucenici i studenti glazbe, polaznici Glazbene škole Ivana Matetica Ronjgova i Odjela za glazbu Sveucilišta Jurja Dobrile, u srijedu navecer su se u INK-u odazvali obilježavanju Dana grada.

Usprkos opravdanom ocekivanju svecarske atmosfere, publiku je docekao komorni program uspavljujucih tonova i blijedih izvedbi. Izuzetak su bili pocetak, uz višestruko nagradivanu flautisticu Klaru Petrovic, koja je uz klavirsku pratnju prof. Snježane Demarin izvela Köhlerove "Bisere sjevera", te kraj priredbe, uz polaznike Studija klasicne harmonike.

Kvintet harmonika, vrijedan ansambl pulskog sveucilišta, nastupio je u sastavu: Marija Vukoja, Miha Plavcak, Stjepan Vuger, Andrej Pez i Zoran Maršic (mentor: mr. art. Franko Božac), a odlucili su predstaviti Piazzolline "Fuga y Misterio".

Slušali smo ih i uz mezzosopranisticu mr. art. Sofiju Cingulu prilikom izvedbe famozne G. Caccinijeve "Ave Marije", a iz redova Studija klasicne harmonike priredena je i Orffova "O Fortuna" iz "Carmine Burane" koja je ugodno i lijepo odjeknula kao pozdrav publici.

Izradivanje partiture za združene zborove i harmonikaške orkestre pulske Glazbene škole i sveucilišnog Odjela za glazbu rezultat je kolegija Priredivanje za ansamble mr. art. Bashkima Shehua, a izvedbu, kojom je ravnao dirigent Miroslav Homen, pripremili su: Suzana Goldin, Vinka Buric, Tatjana Lajic i Denis Modrušan.

Nastupili su i pjevaci, tenori Danijel Dražic i Toni Nežic (mentorica Lidija Horvat-Dunjko) koji su uz harmonikašku pratnju Marije Vukoje pjevali Rossijevu "Si o no, dissi al mio cuore" te Mendelssohnovu "Wie kann ich froh und lustig sein".

Slušali smo i pjevace Glazbene škole Baricu Tutek i Matu Pauletica (klasa mr. art. Giorgio Sugar) koji su uz klavirsku pratnju Valnee Vretenar izveli "Ave Mariju" Saint-Saensa te trio klarineta iste škole u sastavu David Kumpare, Ivan Tonello i Aldo Foško (klasa prof. Branko Škara) s prvim stavkom Kummerovog Trija.

U solistickim su se tockama publici predstavili ucenik Filip Domagoj Pacic (klasa Tatiane Šverko Fioranti) s "Moment Musicaux br. 3"  Rahmanjinova i student klasicne harmonike Andrej Polic (klasa Dražena Košmerla) s "Prophetic Dream" Semjonova.

Gošca veceri bila je njemacka violoncelistica Sophie Notte (J. S. Bachov Prelude iz "Druge suite za violoncelo u d- molu; BWV 1008").


Podijeli: Facebook Twiter