Komemoracija za Dragutina Pavlića

Komemoracija u Circolu (G. ROJNIĆ)
Komemoracija u Circolu (G. ROJNIĆ)

U dvorani pulske Zajednice Talijana održana je komemoracija za Dragutina Pavlića, ravnatelja Osnovne škole Vidikovac.

Mnoštvo kolega, ravnatelja i učitelja, sadašnjih i bivših učenika i roditelja te predstavnika raznih institucija došlo je odati posljednju počast karizmatičnom i nezaboravnom profesoru i ravnatelju škole Vidikovac koji ju je uzdignuo na razinu najbolje pulske škole.

Od profesora Pavlića oprostili su se u ime aktiva osnovnih škola Mate Vidović, u ime Hrvatskog matematičkog društva Brankica Piton, u ime bivših učenika i roditelja glazbenik Bruno Krajcar, u ime učitelja OŠ Vidikovac Goranka Bašić Mitrović te u ime umirovljenih djelatnika škole Pavao Plastić, a brzojav sućuti poslao je i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

Govorilo se o njegovoj ulozi u nadogradnji i modernizaciji škole, ljubavi i brizi prema djeci i školi za koju je živio prepoznavši mogućnosti napretka prije mnogih, čime je značajno unaprijedio odgojno-obrazovni sustav.

Znanje koje je prenio mnogima i energija kojom je učenike privlačio, pogotovo u svijet matematike, te predanost ostavili su neizbrisivi trag.

Kako je istaknuto na komemoraciji, bio je čovjek od riječi, a još više od djela pa je OŠ Vidikovac jedna od najopremljenijih škola u Hrvatskoj. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter