Komemoracija u povodu smrti Vlatka Markovića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brojni prijatelji, igrači svih generacija, treneri i sportski djelatnici oprostili su se danas od bivšeg nogometaša, trenera, izbornika i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Vlatka Markovića koji je nakon duge i teške bolesti preminuo u zagrebačkoj bolnici Rebro u ponedjeljak u 77. godini.

Na komemoraciji u muzeju Mimara brojnim uglednicima iz sportskog, kulturnog i političkog života Zagreba i Hrvatske, ali i iz BiH i Slovenije te iz FIFA-e i UEFA-e, prvi se obratio Davor Šuker koji je naglasio da je za vrijeme predsjenikovanja Vlatka Markovića naša nogometna reprezentacija triput nastupila na europskim i dvaput na svjetskim prvenstvima.

Izaslanik predsjednika UEFA-e Michela Platinia i član IO UEFA-e František Laurinec kazao je da ga je s Markovićem vezivalo dugogodišnje iskreno prijateljstvo, dok je sućut obitelji i sportskoj Hrvatskoj u ime predsjednika FIFA-e Seppa Blatera izrazio njegov izaslanik Walter Gagg.

U ime suigrača od Markovića se oprostio legendarni vratar Dinama Zlatko Škorić, a u ime GNK Dinama predsjednik Mirko Barišić kojeg je s Markovićem vezalo višedesetljetno prijateljstvo.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je govoreći o liku i djelu Vlatka Markovića naglasio da je on bio istinski "čovjekoljub, zagreboljub i domoljub".

Posljednji se od prijatelja i suradnika oprostio dugogodišnji tajnik i najbliži Markovićev suradnik Zorislav Srebrić koji je podsjetio na Markovićev nogometni put.

Za svoj rad u nogometu Vlatko Marković je dobio brojne nagrade i priznanja, a među ostalim Nagradu "Franjo Bučar" i Trofej HOO-a Matija Ljubek godine 2006. Marković je dobio francuski nacionalni orden za zasluge predsjednika Jacquesa Chiraca, pod nazivom Chevalier de Lordre National du Merite (vitez Nacionalnog reda), a nositelj je i titule Zmaja od Bosne srebrne u Družbi braće Hrvatskog zmaja. Po želji obitelji Vlatko Marković je pokopan u nazočnosti najuže obitelji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter