Komedija "Sve najbolje" otvara Pulski filmski festival

Ksenija Marinković u komediji "Sve najbolje"
Ksenija Marinković u komediji "Sve najbolje"

Romantična komedija redateljice Snježane Tribuson "Sve najbolje" sutra će na otvaranju 63. Pulskog filmskog festivala u Areni, prvi put biti prikazana pred hrvatskom publikom. Jedna je to u nizu hrvatskih i svjetskih premijera domaćih filmova u programima Hrvatskog filma, Manjinskih koprodukcija i Kratke Pule ovogodišnje 63. Pule.

Poznata glumačka imena

Riječ je o četvrtom cjelovečernjem igranom filmu autorice filmova "Prepoznavanja" (1996.), "Tri muškarca Melite Žganjer" (1998.) i "Ne dao Bog većeg zla" (2002.) te popularne hrvatske serije "Odmori se, zaslužio si". U filmu "Sve najbolje", u božićno vrijeme, kad svatko svakome želi sve najbolje, isprepliću se sudbine usamljene slastičarke Verice (Ksenija Marinković) koja je davno odustala od traženja 'onog pravog'; Brankice (Renata Pokupić), svjetski uspješne operne pjevačice razočarane u ljubav te karizmatičnog baritona Martina (Ozren Grabarić) koji se oporavlja od bračnog brodoloma. Tu je i slatkorječivi soboslikar Ljubo (Goran Navojec), dvije medicinske sestre koje pokušavaju razumjeti kako funkcionira muški mozak i Tomo (Bogdan Diklić), poljoprivrednik vrlo neobičnih talenata.

U glavnom natjecateljskom programu Hrvatskog filma prikazat će se sedam igranih i dokumentarnih filmova (uz dva izvan konkurencije), a premijeru će imati četiri naslova. Svjetske premijere imat će tri filma, i to dva ostvarenja redateljica - "Trampolin" Katarine Zrinke Matijević i "Pomutnje" Lane Kosovac - te "Ministarstvo ljubavi" Pave Marinkovića, dok "Sve najbolje" Snježane Tribuson ima hrvatsku premijeru, jer je svjetsku premijeru imao na festivalu na Cipru.

Hvaljeni domaći filmovi

Ostale filmove Hrvatskog programa čine i "S one strane" Zrinka Ogreste, "Narodni heroj Ljiljan Vidić" Ivana-Gorana Viteza te dokumentarac "Generacija '68" Nenada Puhovskog, dok se izvan konkurencije prikazuju "Život je truba" Antonija Nuića i hvaljen dokumentarac "Modri kavez" Brune Bajić.

Šerbedžije dolaze s "Oslobođenjem Skoplja", redateljski debi Mirjane Karanović…

U programu Manjinske koprodukcije prikazuje se šest naslova, a svjetsku i hrvatsku premijeru imat će film koji se prikazuje izvan konkurencije, "Oslobođenje Skoplja" u režiji Rade i Danila Šerbedžije. Nastao po poznatoj drami Dušana Jovanovića, film je smješten u Skoplje 1941. godine i prati 11-godišnjeg dječaka Zorana koji svjedoči ratnim užasima. Zoranov otac bori se u partizanskoj vojsci, dok Zoranova majka i njemački oficir razvijaju osjećaje jedno prema drugome.

"Dobra žena" Mirjane Karanović redateljski je prvijenac poznate glumice, a govori o 50-godišnjakinji koja nakon trideset godina braka saznaje uznemirujuću tajnu o svojemu mužu. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter