Komedija oduševila publiku, a i glumcima je bilo fantastično

Predstava "Večer s ubojstvom"
Predstava "Večer s ubojstvom"

Jedini nedostatak na premijeri predstave "Večer s ubojstvom", koja je održana prije nekoliko dana u novigradskom kinu, bila je premala dvorana za sve koji su htjeli doći vidjeti predstavu. O velikom interesu Novigrađana za ovu komediju govori podatak da su sva sjedeća mjesta bila popunjena i sve stolice kojima su popunili mjesta među redovima, a nije bilo niti slobodnog mjesta za naslonit se na zid. Sve je bilo popunjeno. Organizatori vele da je bilo 450 do 500 gledatelja svih doba.

Pun pogodak

Predstava članova lokalne Udruge za promicanje kreativnih aktivnosti Error pokazala se pun pogodak, a članovi su nam ukratko komentirali da im je bilo fantastično, iznad svih očekivanja i da ih je euforija držala nekoliko dana. Na kraju 75-minutne predstave publika ih je nagradila dugotrajnim gromoglasnim pljeskom, a potom je nastavljeno neformalno druženje glumaca i publike.

U "Večer s ubojstvom" su predstavili svoju adaptaciju talijanske predstave "Serata omicidio" autora Giuseppea Sorgija. Radnja na pozornici je prikaz izmišljenog događaja iz jednog stana u Novigradu. Ivan Hanžek, koji je lani nominiran za najboljeg sporednog glumca u državi, glumio je mladog purgera Teodora koji se uselio u jedan novigradski stan zbog posla. Đulijeta Opačak je bila Selma, kolegica s posla, koja je Teodoru "pomagala" pri useljenju. Davor Hačić (lani je proglašen najboljim amaterskim glumcem u Hrvatskoj) glumio je Branka, zaljubljenika u krimiće koji se javio na oglas u nadi da će se kod Teodora u stanu dogoditi ubojstvo.

Nadahnuti glumci

Katarina Hanžek je glumila Milu, hipi-psiho djevojku koja se javila na oglas misleći da će kod Teodora pronaći ljubav. Meri Hanžek je glumila udovicu Ednu, a Toni Lazarić detektiva Giovannija.

Endy Krt je bio zadužen za svjetla i ton, Gordana Savi i Ana Bukvić su bile šaptačice, a Gabriela Hanžek se brinula za kostimografiju i uređenje scene. Režiju je potpisala Aleksandra Krt.

Za pomoć djeci prikupljeno 8.700 kuna

Ulaz na predstavu je bio besplatan, a članice Udruge Zdravi Novigrad su tom prigodom prikupljale novčane donacije. Tijekom večeri se prikupilo 8.700 kuna koje će namijeniti za kupnju pomagala pri kretanju djece s posebnim potrebama, a koja će na jesen krenuti u školu. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter