Kome je do mode na plus 40?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

UV zrake vrlo su štetne, one su ultravioletne, kao da uglas pjeva TBF-ovu doskocicu ovo šaroliko društvo na suncanoj strani rabacke šetnice, koje je ovjekovjecio naš fotograf Danilo Memedovic. Ma, kome to iole opreznome ne bi, pobogu, bio pun šešir sunca uz ove pomahnitale, do blizu plus 40 dotjerane Celzije.

Fedora, panama, vjecna slama, kaubojski, onaj za plažu ili za u brajde. Romantika, elegancija ili boemski chic. U kombinaciji s haljinicom, pareom ili golim trbuhom. Sasvim svejedno. Ne tjera se tu onkraj najljepših plaža u Istri moda, vec šeširi caruju - jer civericu u hlad tjeraju. Dobro, umiješala se tu i pokoja šilterica, marama, kaciga, a odvažniji su u šetnju jednostavno ponijeli - suncobran.

Monotoniju je razbila usamljena djevojka s fotoaparatom: može i na plažu i na svaki korzo. Naišli smo i na one koji pažnju nisu privlacili pokrivalima za glavu, nego ovecim tetovažama ili pak briljantnim egzemplarom mužjacke opuštenosti na kojoj bi pozavidio i Homer Simpson. Vidi ti majstora kako trusi pivcugu dok pratilja gura djecja kolica! Eto što se dogada kad covjek ne nosi šešir po ovom zvizdanu! (I. RADIC; snimio D. MEMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter