Kome će Puljanka Ena Dellabernardina predati krunu?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Treći put zaredom Lopar će biti domaćin izbora za Kraljicu Jadrana. Večeras s početkom u 21.30 sati na terasi hotelskog naselja San Marino održat će se izbor za najljepšu djevojku s mora. U konkurenciji je dvanaest djevojaka koje su se minulih dana u Loparu pripremale za veliko finale. Sinoć je održana generalna proba, prije toga ljepotice su posjetile najveću loparsku atrakciju, prekrasne pješčane plaže i uživale na ribarskoj fešti. Ranije su ih u općinskoj vijećnici primili čelnici Lopara, predsjednik Vijeća Damir Paparić i načelnik Alen Andreškić sa suradnicima. Djevojke je za nastup pripremala prošlogodišnja pobjednica i još uvijek aktualna Kraljica Jadrana, Ena Dellabernardina iz Pule, koja ih je dopratila do Općine. Kandidatkinje nisu mnogo govorile, predstavile su se i strpljivo pozirale.

Ugodno druženje

- Ovdje, nažalost, nije uvijek ovako lijepo kao sada. Tu često donosimo žustre odluke i svađamo se, ali vi ste nam danas učinile ovo mjesto prekrasnim. Općina Lopar je najmlađa općina u Hrvatskoj. Pošto je izbor za miss, odnosno za kraljicu, ujedno i jedna vrsta promidžbe, nadam se da ćete i vi promovirati naše malo mjesto - rekao je Paparić, koji će večeras ujedno biti i predsjednik žirija.

Da bi doista osjetile Lopar, osim đira po plažama, djevojke su napravile i đir turističkim vlakom koji ih je doveo do zgrade općine. Uslijedilo je "milijun" fotografija pa ugodno druženje s domaćinima u vedroj atmosferi. Kada je Paparić napomenuo da je on predsjednik žirija, načelnik Andreškić dodao je da je - ocjenjivanje već počelo.

Primanju su prisustvovali i čelnik Turističke zajednice Općine Lopar Marin Mušćo, direktor komunalne tvrtke Lopar Vrutak Zdenko Jakuc te ravnateljica Centra za kulturu Lopar Tonka Kavran. Andreškić se zahvalio organizatorima što treći put ukazuju čast Loparu da bude domaćin ovakvog događaja.

Promocija Lopara

- Neki u šali kažu da puno njih može imati miss ulice, miss otoka, miss općine, ali kraljica je samo jedna. Želim da s poslom zbog kojeg ste došli spojite zadovoljstvo. I gdje god budete da promovirate naše mjesto, osobito ono po čemu je Lopar poznat, a to su naše plaže i naš pijesak. Mislimo da smo jedinstveni na Jadranu - rekao je Andreškić. 

U ime organizatora na primanju su bili Novica Bogdanović i Natalija Brkić, koja se zahvalila domaćinima.

- Naša zadaća je da vas promoviramo i to je već krenulo. Sedmi put smo na otoku i kao što ste rekli, missica ima mnogo, ali kraljica je samo jedna. Mi ćemo taj naziv opravdati, pokazati da je izbor na nivou. A djevojke će nastojati vidjeti što više Lopara i ovdašnjih ljepota - rekla je Brkić. (Ivor BALEN)


Podijeli: Facebook Twiter