Kombinacija street rocka i speeda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rock trio Gatling Fire Power koji dolazi iz Udina nastupio je u subotu u solidno ispunjenoj pulskoj Mimozi. Kako nam je prije nastupa objasnio Snkbt-Piery, pjevac i basist benda, njihov stil se najbolje može opisati kao kombinacija street rocka i speeda, a uzori su im bendovi poput Motley Crua i Motorheada.

- Naš se stil najbolje može opisati u tri rijeci - speed, fury and love, to je naša filozofija. Sve što radimo, radimo iz ljubavi prema glazbi koju sviramo. Nije važno koje instrumente sviraš niti koliko si ih ucio, tj. koliko ih dobro znaš svirati. Bitno je da ono što sviraš dolazi iz srca, to je ono pravo, objašnjava Snkbt-Piery i dodaje da se on i gitarist Elia te bubnjar JP Jan slažu poput brace.

Gatling Fire Power postoji vec gotovo cetiri godine, a bend je poseban zamah dobio nakon uspješnog nastupa na festivalu Virgin Rock Live Context koji je održan 2009. godine u Milanu gdje se predstavljaju u akusticnoj verziji.

- Bilo je vrlo zanimljivo, ali i naporno obraditi naše pjesme na taj nacin. No, to je našem zvuku dalo španjolski, pomalo gypsy stil, prisjeca se Snkbt-Piery.

Takoder, bend je osvojio drugo mjesto na Summer Music Festivalu koji se održava blizu Udina, a prošle je godine pobijedio na cak dva festivala u kategoriji novih bendova. Gatling Fire Power upravo priprema novi album, a kako su clanovi benda napomenuli, u Hrvatsku ce se vrlo brzo vratiti.


Podijeli: Facebook Twiter