Kombi izletio s ceste, vozac neozlijeden

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na državnoj cesti Buzet - Lupoglav, na izlazu iz Buzeta, danas oko 10.50 sati dogodila se prometna nesreca s materijalnom štetom. Upravljajuci kombijem marke Mercedes pulskih registarskih oznaka PU 208 - GF u pravcu Lupoglava, vozac je u lijevom blagom nepreglednom zavoju, zbog neprilagodene brzine uvjetima na cesti, mokrog i kliskog kolnika, izgubio nadzor nad vozilom. Kombi je bio prazan, zanio se i prevrnuo na bok te udario u zemljani nasip uz desni rub kolnika. Prometnica na tom dijelu vrlo je skliska. - Cesta je kao led, izjavio je šokirani vozac iz Umaga koji je na srecu prošao bez ozljeda.

Ocevid su obavili djelatnici Policijske postaje Buzet. Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Buzet, zracnim jastucima i sajlama podignuli su vozilo te ga odvukli s prometnice. Ta je dionica državne ceste, nedaleko OMV-a, krace vrijeme bila zatvorena za promet pa se on odvijao obilazno kroz Sveti Ivan.

U svega mjesec i pol dana ovo je trece izlijetanje teretnih vozila na istom mjestu i u istim vremenskim uvjetima. Dovoljno je da padne kiša pa da se mokar i sklizak kolnik pretvori u klizalište.

Najnovija nesreca govori u prilog tvrdnjama Buzecana da je zavoj na izlazu iz Buzeta postao najopasnija dionica državne ceste Buzet - Lupoglav, nakon što je lani sanirana dionica izmedu Roca i Bršcaka, a nedavno i ona kod Ciriteža. U spornom zavoju, tvrde ocevici, puno je prevrtanja i izlijetanja, a vecina ih prode bez posljedica i materijalne štete.

Izjavu smo zatražili od gradonacelnika Valtera Flega koji je prenio da su u Hrvatskim cestama obecali žurno sanirati kriticnu dionicu.

- Neprihvatljivo je tolerirati takvo stanje prometnice. Odmah nakon prve prometne nesrece, reagirao sam u Hrvatskim cestama i imam obecanja da ce se to hitno sanirati, rekao je Flego.


Podijeli: Facebook Twiter