Komaru i Osmanović peto mjesto u paru

Ipak, za Pulu kao sjedište treba čekati odluku Sabora (N. LAZAREVIĆ)
Ipak, za Pulu kao sjedište treba čekati odluku Sabora (N. LAZAREVIĆ)

Članovi Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Istarske županije "Istrijana" Davor Komar i Melisa Osmanović, kao članovi Hrvatske boćarske reprezentacije, na Europskom prvenstvu u boćanju za osobe s invaliditetom u Portugalu osvojili su peto mjesto u paru. Ujedno je Komar u pojedinačnom natjecanju osvojio sedmo, a Osmanović 21. mjesto.

Komar je u pojedinačnom razigravanju pobijedio "novopečenog" europskog prvaka u paru, Portugalca Manuela Cruza, ali to nažalost nije bilo dovoljno za njegov prolazak dalje.

Ovo je ujedno i najveći ikada postignuti rezultat na Europskom prvenstvu od strane hrvatskih boćara s invaliditetom.

Na Europskom prvenstvu sudjelovale su 22 europske zemlje, odnosno 119 boćara i boćarica s invaliditetom. Inače, Komar i Osmanović ostvarili su pravo na sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u Liverpoolu slijedeće godine, gdje po pozivu sudjeluje maksimalno 16 najjačih svjetskih boćarskih reprezentacija.

Dvoje naših najtrofejnijih hrvatskih boćara, Komar i Osmanović s Europskog prvenstva putuju direktno u Požegu na KUP Hrvatske pojedinačno, koji će se održati danas i sutra. Nakon KUP-a u Požegi, slijedi završno četvrto kolo prvenstva Hrvatske koje će se održati u domaćinstvu Kluba "Istrijana" u Puli 18. studenog u sportskoj dvorani Osnovne škole Veli Vrh, zatim sudjelovanje na Međunarodnom prvenstvu Poljske od 30. studenog do 3. prosinca te nacionalni memorijalni turnir u Velikoj Gorici, čime ujedno završava i boćarska sezona 2017. godine. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter