Komadina se vraca u Sabor, Damjanac ispala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zlatko Komadina podnio je ostavku na dužnost ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, a tu je odluku donio na preporuku lijecnika zbog narušenog zdravstvenog stanja i o tome izvijestio hrvatskog premijera Zorana Milanovica, priopceno je danas iz Vlade.

U pismu premijeru ministar Komadina je, medu ostalim, napisao: "Usprkos mojoj želji da kao clan Vlade pridonesem reformama koje su pred njom, posebno u sektoru prometa i infrastrukture, nažalost zdravstvena situacija mi to ne omogucava. Odluka je bila teška, ali preporuke lijecnika jednostavno više ne mogu ignorirati."

Predsjednik Vlade Zoran Milanovic potvrdio je danas da je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina podnio ostavku na tu dužnost zbog narušenog zdravlja, najavivši da ce na prvoj sljedecoj saborskoj sjednici za novog ministra predložiti Sinišu Hajdaša Doncica, sadašnjeg župana Krapinsko-zagorske županije.

Istaknuo je kako ga je ministar Komadina o svemu obavijestio jucer, a nakon konzultacija s lijecnicima. Smatrao sam svojom obvezom da o tome izvijestim hrvatsku javnost, rekao je premijer Milanovic.

Premijer Milanovic odgovarajuci na novinarski upit rekao je kako je Zlatka Komadinu imenovao na dužnost ministra pomorstva zbog njegovog iskustva i kompentencije za to podrucje. Milanovic je naglasio kako nije bilo nikakvih nesuglasica s Komadinom. Zdravlje je naprosto jedini razlog zbog kojeg je dao ostavku i nema drugog razloga, ni Žuta Lokva ni bilo što drugo. (Hina)



Ada Damjanac i dalje nacelnica Fažane


Ada Damjanac, nacelnica Opcine Fažana, više nece sjediti u Saboru. Neslužbeno doznajemo da ce njeno saborsko mjesto preuzeti dosadašnji ministar Zlatko Komadina koji je podnio ostavku na tu poziciju.

Damjanac nam je danas potvrdila informaciju, rekavši da ju je o tome izvijestio tajnik stranke. Kratko nam je kazala da nastavlja obavljati svoj dosadašnji posao na celu opcine.

Nacelnica Fažane je na listi Kukuriku koalicije bila na posljednjem 12. mjestu. U saboru je kao zastupnica odradila nešto više od tri mjeseca. Sudjelovala je u dvije rasprave i dala dvije replike. (B. Ž.)


Podijeli: Facebook Twiter