Komadić duše publici na dar

ReCover i Ivana Marić (Snimio Jurica PRODAN)
ReCover i Ivana Marić (Snimio Jurica PRODAN)

Intimna atmosfera Lapidarija Zavičajnog muzeja Poreštine bila je idealan ambijent za koncert hrvatsko-slovenskog ReCover banda i pjevačice Ivane Marić.

Koncert su otvorili dečki iz ReCovera, saksofonist Miha Hawlina, bubnjar Žiga Kožar, klavirist Davor Herceg Kempfa i basist Goran Rukavina, skladbom "The Chicken" slavnog basista Jaca Pastoriusa. Usljedila je "Wish i didn't miss you" američke RnB i soul pjevačice Angie Stone u kojoj se Ivana, nekadašnja članica grupe Feminem, priključila dečkima na pozornici.

- Dat ćemo vam komadić duše na dar, a vi je slobodno uzmite, rekla je Ivana nakon otpjevane "Sorry" Tracyja Chapmana.

Na repertoaru su se, između ostalih, još našle "Come together" od Beatlesa, "Anybody seen my baby" od Stonsa, "Part time lover" Steveja Wondera, "Come on baby light my fire" od Doorsa sve u zanimljivim jazz-fusion izvedbama.

Nakon sat i pol odličnog muziciranja ReCoveri i Ivana završili su pjesmom "Talk to me like lovers do" Annie Lennox, a za bis su odprašili "What a feeleng" iz filma Flashdance. Koncert se održao u sklopu festivala Jazz in Lap kojeg organizira porečko Pučko otvoreno učilište. (J. PRODAN)


Podijeli: Facebook Twiter