Komad fasade umalo pao ženi na glavu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sa zgrade u Kandlerovoj ulici 19 u Puli u srijedu oko 11.40 sati pao je komad fasade, a na srecu ni ovog puta nije nitko stradao, iako samo za dlaku. Naime, gospoda koja je tog trenutka izašla iz frizerskog salona izbjegla je nesrecu za djelic sekunde, ispricala je vlasnica salona Anka Slipcevic, koja je klijenticu otpratila do praga.

- Da je napravila korak manje, komad fasade pao bi ravno na nju, a ovako se srušio tocno na stepenice na ulazu u salon. Cule smo buku i odjurile natrag do vrata, gdje je gospoda još uvijek stajala u nevjerici i strahu. Ovog puta ne može se okriviti vjetar jer ga nije bilo. I dosad je fasada malo pomalo padala na ulicu, ali nikada se još nije odlomio ovoliki komad koji je zbilja mogao ugroziti neciji život, kazala je ogorceno Slipcevic.

Nesrecama ove zgrade koja je vec doživjela pucnjavu i požar ocito nema kraja, dodala je ona. Odakle je tocno poveci komad fasade pao, teško je ustanoviti buduci da je cijelo procelje u derutnom stanju. No, najvjerojatnije je u pitanju pocetak krova u blizini oluka. Slipcevic je uhvatila priliku kako bi ukazala na još jedan problem tik do ulaza u salon, a koji se odnosi na jednu kamenu plocu na ulici.

- Ona je propala ispod razine drugih ploca, pa iako su je ljetos betonom poravnali, kiše su ocito isprale materijal zbog cega se vratila u prijašnje stanje. Pred otprilike mjesec dana sam zapela za nju te mi je od toga pukao mišic. To mogu medicinski dokumentirati, jer imam snimke. Nisam tražila odštetu za nesrecu, ali bih voljela da nadležni riješe problem kako se ni meni niti ikom drugom ne bi desilo isto, zakljucila je Slipcevic.


Podijeli: Facebook Twiter