Kolonom buseva protiv nove regulacije prometa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu u 10 sati održat ce se javni prosvjed tvrtke Brioni, i to tako što ce 15 autobusa u koloni kružiti gradom i na taj nacin pokušati skrenuti pažnju na problem izmjene prometne regulacije na dijelu Šijanske ceste kod skretanja prema sjedištu tvrtke.

Autobusi, oboružani transparentima, krenut ce rutom Koparska - Rakovceva - Mletacka - Trg Republike - Dalmatinova - Smareglina - Anticova - Leharova - Dobrilina - Laginjina - Giardini - autobusni kolodvor - poslovni krug Briona u Šijani.

"Svrha našeg prosvjeda je ukazati na nezakoniti rad gradske uprave. Preregulacija prometa obavljena je prije mjesec dana, i to bez najave i bez našeg znanja, sa subote na nedjelju.

Usprkos pokušaju dogovora s Gradom, nismo naišli ni na kakvo razumijevanje, stoga smo odlucili prosvjedovati", rekao nam je u petak direktor Briona Ante Kvasina, ogorcen jer im je zbog nove regulacije prometa, kod skretanja prema Mercatoru, onemoguceno skretanje ulijevo, prema autobusnom kolodvoru, odnosno središtu grada.

Kvasina je istaknuo da je prosvjed prijavljen Policijskoj upravi istarskoj u skladu sa Zakonom o okupljanju. Zbog cega je stupila na snagu nova regulacija prometa na Šijanskoj cesti, pokušali smo doznati u nadležnom gradskom uredu.

"Izmjenu prometne regulacije odradili smo u dogovoru s nadležnima, pod cijom je ingerencijom ova državna cesta D-66, i uz suglasnost Ministarstva unutarnjih poslova. Na promjenu se nismo odlucili samovoljno ili zbog necijeg hira, vec su u pripremi implementiranog projekta sudjelovali strucnjaci prometne struke nadležnih službi i svi su se usuglasili s ovakvim rješenjem", kazala je Martina Šaina, zamjenica procelnika odjela za komunalni sustav i imovinu.

Subotom su gradske prometnice prepune automobila pa je cesto vrlo nezahvalno ocekivati da se nekakav poslic može obaviti u nekoliko minuta ako u grad skocimo automobilom. Dodamo li tome uobicajenu smjenu gostiju, koja donosi nekoliko tisuca automobila više na ulicama, jasno je da je subotnji jutarnji termin vrijeme koje u prometnom smislu treba izbjegavati.

Kada svemu tome dodamo i najavljenu kolonu prosvjednickih autobusa i promjenu vremena s mogucom kišom, posve je jasno da u subotu gradu prijeti prometni kolaps.

Buduci da ce po najavljenoj ruti autobusi pokušati skrenuti iz Mletacke (pokraj zgrade PU istarske) u Dalmatinovu (prema tržnici) ulicu, bit ce zanimljivo vidjeti kako ce na to reagirati prometna policija. Naime, na tom raskrižju je postavljen prometni znak koji zabranjuje skretanje autobusima koji nisu javni gradski prijevoznik.


Podijeli: Facebook Twiter