Kolone zbog krpanja asfalta na Fažanskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je ljeto vec na pragu, a turisticka sezona u punom jeku, na Fažanskoj je cesti tek prije nekoliko dana zapocelo redovito održavanje, takozvano "krpanje asfalta". Zbog radova je uvedena privremena regulacija prometa prometnim znakovima i semaforima, a kolone su se danas oko podneva, iz smjera Pule, protezale od Šuride do Valbandona.

Automobili, kombiji, kamioni, kamperi domacih i stranih registracijskih oznaka cekali su na ljetnom suncu, a nestrpljiviji vozaci okretali su se, izlazili iz kolone i pokušavali naci alternativni put do svog odredišta. Radove izvode Istarske ceste, a bit ce završeni u utorak, saznajemo od Valtera Licula. Saniranje asfalta pocelo je tek u lipnju, rekao je, zbog drugih ugovorenih poslova Istarskih cesta pa je Fažanska tek sad došla na red.

- Radovi su sad bili u planu, a Fažanska je uvijek prometna i nitko ne voli cekati u koloni. Cekanje nije toliki problem u odnosu na stanje u kakvom je bila prometnica. Buduci da se radi o županijskoj cesti, radovi se izvode po planu Županijske uprave za ceste, a kad završimo Fažansku idemo na druge lokacije. Zimi ne možemo raditi zbog niskih temperatura, a najpogodnije doba upravo je ljeto zbog kvalitete asfalta, zakljucio je. (P. LUKEŽ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter