Kolone vozila zavladale Pulom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi dani srpnja, osim prvog veceg vala turista, donijeli su i prve vece prometne gužve. Jucerašnje oblacno vrijeme te nekoliko kapi kiše u jutarnjim satima pulski su promet, uobicajeno, gotovo paralizirali.

Kolone vozila protezale su se cijelim gradom, a najvece gužve, kao i svake godine dosad, stvarale su se na ulazima u grad gdje se cekalo i do sat vremena. Ipak, najkriticnije je bilo na raskrižju Ceste prekomorskih brigada i Šijanske ceste. Iz grada prema zracnoj luci kolone su se pocele stvarati vec kod benzinske crpke u Ulici 43. istarske divizije, dok je kolona na ulazu u grad pocinjala vec kod Stancije Peliceti. Ondje se, naime, stvarao cep jer su se, osim vozila iz središnje Istre, u usko grlo slijevale i kolone pristigle s Istarskog ipsilona.

Usprkos naporima policije i prometne mladeži, i ondje se na ulazak u grad cekalo i do pola sata. Dakle, prava turisticka sezona je pocela i vožnja ce pulskim prometnicima iducih mjeseci biti napornija i sporija. Stoga se valja ili oboružati strpljenjem ili koristiti alternativnim pravcima.


Podijeli: Facebook Twiter