Kolone na Ipsilonu vec od jutra

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Preko granicnih istarskih prijelaza Kaštel, Plovanija i Požane samo do podneva izašlo ke 18.690 putnika, od kojih 1.960 domacih i 16.728 stranih turista. Broj putnika u dolasku ovog je petka u prijepodnevnim satima bio manji od onih u odlasku, pa je preko tri granicna prijelaza u Istru ušao 881 domaci i 12.249 stranih turista - a sveukupno njih 13.130, doznajemo od Operativno-komunikacijskog centra PU istarske.

U 14 sati prema granicnom prijelazu Kaštel "izmjerena" kolona od cak 25 kilometara - dakle skoro do naplatnih kucica Mirna na Istarskom ipsilonu. Da ce trend odlazaka biti povecan, bilo je jasno vec u jutarnjim satima jer je kolona prema Kaštelu u 11 sati bila duga pet kilometara, dok su vec u podne automobili koji izlaze iz Istre bili poredani u koloni od 18 kilometara.

Prema podacima Hrvatskog autokluba promet je na Istarskom ipsilonu bio jako gust. Kiša koja je padala u jutarnjim satima potjerala je turiste s plaža pa je gust promet zabilježen i u svim vecim turistickim središtima u Istri.

Što se prognoze za subotu tice, iz Operativno-komunikacijskog centra doznajemo da ce od 14 do 18 sati u Istri promet biti gust, kako na ulasku tako i na izlasku iz Hrvatske, a osim na granicnim prijelazima, promet ce biti otežan i na Istarskom ipsilonu, posebice u smjeru turistickih središta, na naplatnim kucicama Mirna, te na prilaznim cestama vecih gradova.

Bolja prognoza stanja na cestama ne ocekuje se niti u nedjelju, za blagdan Velike gospe, kada bi gužve ipak trebalo biti više u smjeru prema granicnim prijelazima Kaštel i Plovanija, te na Istarskom ipsilonu takoder u smjeru granicnih prijelaza.


Podijeli: Facebook Twiter