Kolone kod Zagreba, na Kaštelu, Ipsilonu...

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na autocesti A1, između Zagreba i Bosiljeva, gust je promet u oba smjera, izvijestio je večeras Hrvatski auto-klub (HAK). Otežano i u koloni dugoj oko tri i pol kilometra vozi se prema izlazu Lučko, također otežano i u koloni dugoj oko 13 kilometara vozi se od čvora Otočac u smjeru juga. Na naplati Vrgorac, na izlasku prema Dubrovniku, čeka se do 10 minuta, a kolona je duga oko pola kilometra.

Na A2 Zagreb-Macelj, na izlazu Trakošćan, prema graničnom prijelazu Macelj, kolona je duga oko 3 kilometra. Na naplati Rupa na autocesti A7 Rupa-čvor Diračje, na ulasku kolona vozila duga je oko dva kilometra.

Pojačan je promet na A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, na A4 Zagreb-Goričan, na Istarskom ipsilonu, na cestama u blizini turističkih središta na obali, kao i u trajektnim pristaništima i lukama.

Na državnim cestama D1 i D217 između Vaganca i Ličkog Petrovog Sela zbog radova se vozi jednim trakom, naizmjence.

Do 15. kolovoza, od 6 do 19 sati, bit će zatvorena ŽC Maljevac- Pašin Potok, zbog razminiranja. Vozila će se propuštati po 15 minuta svakog punog sata.

Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t zabranjen je promet sutra, u nedjelju od 12 do 23 sata, a na Dan domovinske zahvalnosti, u ponedjeljak 5. kolovoza, od 14 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti D1.

Pojačan je promet putničkih vozila na izlazu Bajakovo gdje je kolona duga osam kilometara i Karasovići gdje se čeka oko sat vremena. Zbog dugotrajnog čekanja na graničnom prijelazu Bajakovo na izlasku iz zemlje, prometna policija preusmjerava vozila na granične prijelaze Ilok i Tovarnik. Na graničnim prijelazima Kaštel i Stara Gradiška pojačan je promet u oba smjera, a na Maclju na izlazu.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. Pojačan je priljev vozila u trajektnim pristaništima prema Pagu, Rabu i Cresu, kao i u trajektnim lukama Zadar i Split.

Podijeli: Facebook Twiter