Kolobaric i par u cetvrtfinalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U dosadašnjem dijelu bocarskog Europskog prvenstva što se održava u Tivtu bocari Hrvatske u cetiri su discipline izborili ulazak medu osam najboljih i na korak su do osvajanja medalja.

Nakon što je to pošlo za rukom Marku Beakovicu u preciznom izbijanju i Gianfrancu Santoru u disciplini pojedinacno klasicno, u cetvrtfinale su se ocekivano plasirali Tomislav Kolobaric u brzinskom izbijanju, te Roland Marcelja i Santoro u parovima.

Premda, Kolobaric u izlucnoj seriji brzinskog izbijanja s rezultatom 38/48, što je bio i cetvrti rezultat serije, nije ostvario svoj maksimum. Medutim, ukoliko se želi umiješati u borbu za finale, Kolobaric ce znacajno morati podignuti broj pogodaka, cemu svjedoce izvrsni rezultati u izlucnoj seriji trojice svjetskih majstora ove discipline.

Santoro i Marcelja su se u drugom kolu natjecanja po skupinama u parovima lako obracunali s Matom Grubišicem i Stojanom Zelicem iz BiH i plasirali se u cetvrtfinale. Reprezentativni par "Trio Buzeta" svoj ce prolaz u polufinale i osvajanje najmanje broncane medalje pokušati izboriti u petak.

Naš prvi reprezentativac koji je završio natjecanje u jednoj disciplini je Tomislav Kolobaric koji se u krugovima oprostio od prvenstva vec nakon natjecanja po skupinama. Kolobaric je u srijedu u trecem kolu izgubio od Slovenca Dejana Tonejca 20:27, a kako je još u prvom kolu poražen i od Srbina Miloša Milakovica, za njega mjesta u cetvrtfinalu nije bilo.

Hrvatska je tako petu godinu zaredom ostala bez medalje u krugovima na jednom velikom natjecanju, a posljednju je osvojila još 2005. godine kad je Alen Guštin postao svjetski prvak na prvenstvu u Torinu.


Podijeli: Facebook Twiter