Koliko decibela proizvodi Medo?

(Z. S.)
(Z. S.)

Koliko glasno laje pas mješanac Medo iz Peroja, koji je postao medijska zvijezda nakon što mu je odlukom Općinskog suda u Puli određen kućni pritvor od 20 do 8 sati, kako lavežom ne bi uznemirivao susjede, mjerit će sudski vještaci. S takvom je odlukom okončana rasprava na Općinskom sudu u Puli u četvrtak, a sljedeće ročište zakazano je za svibanj.

Medo, trogodišnji križanac šarplaninca i hrvatskog ovčara, u vlasništvu Antona Šimunovića, predmet je građanske parnice koju je protiv njegove obitelji podigla susjedna obitelj Vukotić, s tvrdnjom da im je zbog dugotrajnog i glasnog laveža, noću i danju, narušeno zdravlje. Podsjetimo, ukoliko se Šimunovići ne bi pridržavali privremene mjere o zatvaranju psa, slijedila bi im kazna od 20.000 kuna, a takva je mjera na snazi do okončanja parnice. Preko dana Medo se nalazi u stražnjem dvorištu seoske kuće, na vezu.

Kako smo u petak nakon ročišta objavili, davanje iskaza trajalo je čak šest sat pa ni svi pozvani svjedoci nisu stigli na red. Svjedoci Šimunovićevih, susjedi iz ulice, izjavili su da im Medin lavež ne smeta i da povremeno laje, dok su Vukotićevi izjavili da im lavež stvara veliki problem koji ne mogu riješiti s Antonom. Kada će vještačenje biti održano nije poznato, a neslužbeno saznajemo da se najprije treba utvrditi tko će i na koji način izmjeriti jačinu laveža pasa, pa će sud o terminu obavijestiti stranke.

- Sve je po starom. Medo u 20 sati mora u zatvor, na spavanje, a tek u 8 sati ga smijemo pustiti vani iz prostorije. Pritom i preko dana trebamo biti pažljivi da ne bi slučajno lajao. Još uvijek ima problema s fiziološkim potrebama preko noći u zatvorenom, a sada je situacija i gora jer se promijenilo vrijeme pa njemu 20 sati navečer prebrzo dođe, kaže Šimunović. (Z. STRAHINJA)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE

 


Podijeli: Facebook Twiter