Kolektor Koling će graditi pulski bazen

Bazen bi trebao biti dubok 2,2 metra i imati 12 pruga
Bazen bi trebao biti dubok 2,2 metra i imati 12 pruga

Slovensko trgovačko društvo Kolektor Koling d.o.o. iz Idrije gradit će pulski bazen za ponuđeni iznos od 53,5 milijuna kuna, odnosno 66,88 milijuna kuna (s PDV-om). Od ukupno pet ponuda pristiglih na raspisani javni natječaj Pula sporta, nakon analize, dvije su ponude isključene iz natječaja, dok su Slovenci kriterijem najniže pravovaljane ponude i ispunjavanju svih ostalih uvjeta natječaja, dobili posao izgradnje Gradskog bazena Pula. Slovenska ponuda i inače je, od pet, bila druga po kriteriju najniže cijene.

Žalba 15 dana

U sklopu projekta izgradit će se ukupno tri bazena: jedan vaterpolskih dimenzija 34x25 metara, jedan multifunkcionalni bazen 25x10 metara i jedan bazen za bebe. Pored toga, projektom je predviđeno i uređenje okoliša, postavljanje opreme za sportska natjecanja, izgradnja trafostanice i plinskog priključka, caffe bar, sauna, multifunkcionalna i fitness dvorana, sanitarni čvorovi, klupski prostori, svlačionice i ostalo. Projekt je prilagođen djeci, starijim i nepokretnim osobama te osobama s invaliditetom.

Nakon odabira izvođača radova slijedi rok mirovanja od 15 dana nakon čega će, ne bude li žalbi, s odabranim izvođačem radova biti potpisan ugovor o izgradnji. Time će započeti gradnja javnog gradskog bazena koja će trajati 10 mjeseci.

Prema posljednjim najavama direktora Pula sporta Ivana Glušca, bazen bi se gradio do kraja siječnja-početka veljače 2018. godine. Usto je Pula sport okončao i provedenu javnu nabavu dugoročnog kredita za financiranje izgradnje i opremanje bazena. Za ovu je investiciju Pula sport podigao kredit, što je u četvrtak amenovalo Gradsko vijeće, kod Zagrebačke banke na iznos od 65 milijuna kuna, uz kamatu od 16 milijuna kuna na rok od 20 godina uz plaćanje prve rate po povlačenju cjelokupnog iznosa kredita.

Na natječaj za odabir izvođača pristiglo je pet ponuda, a iako se ponude računaju s PDV-om treba znati da će se Pula sportu nakon povrata poreza po mjesečnim računima taj iznos vratiti. Ponude su poslali zajednica ponuditelja GP Krk - Tromont od 59,36 milijuna kuna te ING-Grad od 59,64 milijuna kuna, odnosno zajednica ponuditelja Presoflex Gradnja Požega - TGT Adriatik Pula od 53,48 milijuna kuna, te Kolektor Koling Idrije od 52,78 milijuna kuna. Najniža ponuda bila je zajednice ponuditelja Makro5 Inženjering Zagreb - Makro5 Gradnja Zagreb od 52,42 milijuna kuna, međutim, ocjenjena je nevaljanom jer nisu dostavili izjave o nekažnjavanju te nisu dokazali svoju tehničku i stručnu sposobnost. Ponuda ING-Grada je, pak, nevaljana jer nisu ispunjene sve stavke troškovnika kako je to bilo zahtijevano u natječaju.

Osim kriterija najniže cijene, odabrani izvođač radova bio je dužan zadovoljiti i ostale propisane kriterije poput, primjerice, uvjeta da poduzeće nije u blokadi šest mjeseci, da nema poreznog duga, da posjeduje valjane reference izgrađenog objekta istog tipa i složenosti, i slično.

Nepravovaljane ponude

Dimenzije objekta budućeg pulskog bazena bit će 67x53 metara i imat će tri etaže. Prometni pristup bazenu bit će iz Ulice Veruda, a objekt će imati dva trga i terasu. U suterenu će biti sve instalacije i tehnologija, odnosno kotlovnica, trafostanica, kemijski pogon i uređaj za pročišćavanje te se voda neće ispuštati u kanalizaciju već će se koristiti, prema najavama, za teren stadiona SRC Uljanik-Veruda.

Vaterpolski bazen bit će dubok 2,2 metara s 12 pruga, a manji bazen bit će dubine od 0,8 do 1,2 metra s četiri pruge i koristit će ga neplivači, škole plivanja i osobe s invaliditetom. Na etaži bazena bit će ugostiteljski objekt, prostor za osobe s invaliditetom, četiri garderobe s tuševima i sanitarnim čvorovima, sauna te tehnička soba. Na prvom katu su, pak, predviđene tribine s 320 mjesta, fitness i multifunkcionalna dvorana. Objekt će biti armirano-betonski s čeličnom konstrukcijom krova. (Goran ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter