Kolektivni trans publike i izvodaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Drugo izdanje Labinmusic festivala održalo se na prepunom igralištu u gornjem Labinu unatoc munjama, grmljavini i u više navrata iritantnim pljuskovima. To nije pokolebalo posjetitelje da se okupe u velikom broju te poslušaju stare i nove hitove renomiranih imena domace glazbene scene - Rundek Cargo Trio, Urban & 4 , Pips Chips & Videoclips i The Beat Fleet.

Vecer su otvorile dvije predgrupe odnosno The Crossroads i Rockline, a nakon njih su na pozornicu stupili Rundek Cargo Trio. Uz Rundeka, posjetitelje je raspametila Izabel svojim muziciranjem na violini stvorivši time odlicnu atmosferu. Pred pozornicom je bio prostor rezerviran za fanove odnosno "fan pit" koji jedini nije bio natkriven te su oni najuporniji i najvjerniji u više navrata pokisli do kože. No, to im nije smetalo da plešu i glasno pjevaju najvece hitove Haustora uz Rundek Cargo Trio.



Na pozornicu punu dobre vibre stupili su Urban i njegova cetvorka koji su pored novih skladbi poput "Hirošima" i "Magnet", izveli hitove poput "Budi moja voda" i to baš kad je lijevalo kao iz kabla. Ponesen odlicnom atmosferom i upornim fanovima koji su pjevali kao jedan dok je nebo plakalo, Urban se spustio u "Fan pit" te su svi zajedno otpjevali skladbu "Mala truba" dok su "Astronaut" izveli na kraju.



Pips, Chips & Videoclips zapoceli su svoj šou pjevanjem skladbe "Motori" a capella klape Bambi da bi potom izveli skladbe sa svojeg posljednjeg albuma "Diskografija". Svoju stariju skladbu "Placi" izveli su na sveopce veselje publike s kolegom Darkom Rundekom dodatni podignuvši ionako odlicnu atmosferu na igralištu, a nisu izostali ni stari hitovi poput "Ljeto '85".



Posljednji su pak nastupili decki iz The Beat Fleeta napravivši totalnu štalu svojim skladbama s posljednjeg albuma ali i kao što su "Genije", "Guzice i sise".

Grmjelo je, sijevalo, pljuštala je kiša, a pored publike smocili su se u naletima kiše i izvodaci, ali to nikoga nije omelo u uživanju u drugom izdanju Labinmusic festivala. Izbor izvodaca pokazao se kao pun pogodak, a u kolektivno - orgazmickom transu prepunom dobre glazbe sudjelovali su svi.


Podijeli: Facebook Twiter