"Kolekcionar" spolovila držao u staklenkama s formalinom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Općinskom sudu u Slavonskom brodu jučer se sudilo 53-godišnjem Ivici Plehandžiću, optuženom za kazneno djelo oskvrnuća leša.

Tereti ga se da je kao medicinski tehničar, zaposlen na mjestu pomoćnika obducenta  na Patologiji brodske bolnice, od  2012. do 2014. godine, s mrtvih obduciranih tijela odrezao pet dijelova muških spolovila, dva testisa i jedno žensko spolovilo. Spremio ih je u staklenke s formalinom, odnio kući u Vrhovinu, gdje ih je zaboravio prilikom prodaje kuće.

Jučer je ispitano pet svjedoka obrane i dva optužbe, kao i obrana optuženog. Svjedoci obrane tvrdili su da nitko nije vidio staklenke sa sadržajem dijelova ljudskog tijela, koju su, prema tvrdnjama novog vlasnika, pronašli su  njegov nećak Jozo Štuc i prijatelj  Andro, obojica policajci, dok su  žbukali i lijepili pločice u maloj sobi.

Optuženi Ivica Plehandžić nije imao pitanja za svjedoke, a nesnošljivost prema medijskom praćenju suđenja  pokazao je pri izlasku iz sudnice. Novinare koji su pratili raspravu »počastio« je s: »Pušite k....!« (S. KOŽUL)


Podijeli: Facebook Twiter