Kolekcija maga pletenine Igora Galaša

Igor Galaš i Mario Treščec, nagrađivani dizajner i frizer u zajedničkom projektu (N. O. R.)
Igor Galaš i Mario Treščec, nagrađivani dizajner i frizer u zajedničkom projektu (N. O. R.)

Konferencijom za novinare najavljen je subotnji modni događaj "Sedma nit - srebrna nit" koji će se odvijati u rovinjskom MMC-u s početkom u 20 sati. Rovinjska će publika ali i brojni posjetitelji imati priliku upoznati se s radom jednog od najnagrađivanijih hrvatskih modnih dizajnera u svijetu - Igorom Galašem, magom pletenine, koji će zahvaljujući suradnji s rovinjskom tvrtkom Sedma nit, koju prezentira i vodi Srđana Šverko, predstaviti čak četiri svoje uspješne kolekcije.

Crna, ljetna, smeđa i vunasta kolekcija

- "Jedna stvar za jednu osobu" slogan je tvrtke Sedma nit koja od 2014. godine od kada je osnovana oko sebe okuplja tim dizajnera koji stvaraju kolekcije bazirane na humanom i osobnom pristupu svakom kupcu. Upravo suradnja s "magom pletenine" rezultirala je fantastičnom mogućnošću upoznavanja publike s četiri kolekcije pod zajedničkim nazivnikom "7. nit za sreću", rekla je Šverko, dodajući da projekt objedinjuje više aspekata - od prekrasnih skulptura od vune do promocije kulturne baštine, zbrinjavanja ekološkog otpada, oživljavanja starih zanata te u konačnici komercijalni plasman novostvorene vrijednosti.

Novinarima se obratio i dizajner Galaš, kazavši da su modeli posvećeni bogatoj etno baštini i narodnim običajima Hrvatske, istaknuvši i podijeljenost kolekcije na četiri cjeline - crnu, ljetnu, smeđu i kolekciju koja je upravo proizašla iz suradnje sa Sedmom niti, a to je ova "vunasta".

- Nakon što je Sedma nit otkupila određenu količinu domaće vune te nakon što je vuna ekološki prerađena, izradio sam ovu posebnu kolekciju inspiriranu posebnošću baranjske ženske nošnje i klinastog kroja istarske nošnje stvarajući pritom nove modne odjevne predmete. Uz modnu reviju, publika će imati prigode vidjeti i frizure kojima će prijatelj i kolega Mario Treščec, između ostalog i drugonagrađeni frizer na natjecanju Etno frizura, čitav hepening, od početka do kraja, odnosno glave do pete, učiniti još glamuroznijim i posebnijim, istaknuo je Igor Galaš.

Svjetske dizajnerske nagrade

Galaš je vlasnik nebrojenih svjetskih priznanja, među kojima i brončane statue za najbolju kolekciju svijeta u Pekingu i Grand prixa 2010 s iD Dunedin Emerging Fashion Awarda u Novom Zelandu. Konferenciji za novinare prisustvovali su i Tiziana Trošt iz HGK-a Županijske komore Pula te ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta u Rovinju Dubravka Svetličić, u ime organizatora i pokrovitelja modnog događaja. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter