Kolarić: Vrh SDP-a ima problema s demokracijom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Aleksandra Kolarić, koja je odlukom Glavnog odbora SDP-a danas definitivno isključena iz članstva stranke, izjavila je kako vodstvo SDP-a ima ozbiljnih problema s demokratskom procedurom i demokracijom uopće.

"Stranka koja na ovakav način, prijekim sudom, zbog verbalnog delikta, bez prava na obranu i bez prava na žalbu, pokušava izbaciti člana, to jest vodstvo koje to radi, ima ozbiljnih problema s demokratskom procedurom i s demokracijom unutar stranke. Stranka koja iznutra nije demoktratska teško će uspješno zastupati demokratske standarde i toleranciju u društvu", rekla je Kolarić novinarima na Iblerovom trgu, dok je Glavni odbor na zatvorenoj sjednici odlučivao o njezinu isključenju iz stranke.

Iako u tom trenutku odluka o isključenju još nije bila donesena, Kolarić je kazala kako nije optimistična.

"SDP se mora dubinski mijenjati, mora se otvoriti građanima i članovima, mora se demokratizirati i mora se decentralizirati. Samo takav SDP može dobit sljedeće izbore", uvjerena je.

Najavila je da će i dalje "javno djelovati kao sredstvo pritiska za promjene u SDP-u".

"Znam da to želi mnoštvo članova i znam da to očekuje većina naših glasača. Dat ću zahtjev za primanje u forum žena, gdje sudjeluju i nečlanice i za godinu dana ponovo ću se pokušati učlaniti u SDP. Nadam se da će biti dovoljno razuma i da će SDP uvidjeti ima i ljudi koji različito misle koriste, a ne štete", rekla je Kolarić.

Glavni odbor SDP-a danas je potvrdio rujansku odluku Predsjedništva stranke koje je Aleksansdru Kolarić odlučilo uisključiti iz stranke nakon njezinih javnih kritika Vladi da je izmjenama Zakona o pravosudnoj suradnji s članicama EU-a tzv. lex Perković izazvala nepotreban sukob s Europskom komisijom. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter