Kolac od 152 metra

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pod vodstvom Dragice Lukin slasticarke iz Umaga, u Požegi je proteklog vikenda u sklopu tamošnjeg obrtnickog sajma napravljen kolac dug 152 metra.

Kako nas je izvijestila gospoda Lukin koja u Umagu vodi slasticarnicu Villa Soši, Požežani su se zdušno ukljucili u projekt Istarske obrtnicke komore. Zvecevo je ustupilo jednu pekaru, a ucenici tamošnje Poljoprivredno-prehrambene i Obrtnicke škole sudjelovali su u izradi kolaca. Za tako obiman posao samo pripreme trajale su dva dana. Utrošeno je šest tisuca jaja, 250 kilograma brašna, isto toliko šecera, 50 kilograma cokolade, 70 kilograma suhog voca i 250 kilograma kreme. Gotova slastica slagana je na svilu u bojama hrvatske zastave. Da je osim što je velika bila i ukupna svjedoci podatak da su vec sat i pol nakon rezanja posjetitelji sajma kolac i pojeli.

Dragica Lukin, vlasnica dvostrukog naslova državne slasticarske prvakinje, oduševljena je suradnjom Požežana i Obrtnicke komore Istre i Hrvatske. Nada se da bi iduce ljeto ponovili poduhvat u jednom od istarskih gradova. Osim turisticke atrakcije ovoga puta pripremit ce se i za Guinnessovu knjigu rekorda kao "najduži kolac u Hrvata".


Podijeli: Facebook Twiter