Koktelsi započeli godinu mini turnejom u Opatiji i Istri

Na reprizi dočeka Nove godine u Puli svirali Koktelsi (Arhiva)
Na reprizi dočeka Nove godine u Puli svirali Koktelsi (Arhiva)

Adventska događanja koja kulminiraju dočekom Nove godine, izmame na otvoreno i one najzimogroznije. Iz ormara se vade kaputi, šalovi i kapice, grlo se grije kuhanim vinom, a cjelogodišnji stres se liječi pjesmom i plesom. Tako je bilo i ove godine u brojnim gradovima Lijepe naše.

Puljane su pak u Novu godinu uveli Massimo i Night express band, no brojni su željeli i reprizu dočeka, što je na najvećem pulskom gradskom trgu uspjelo uz energične i prepoznatljive Koktelse. Na prepunom Forumu, prvog siječnja, ponovljeni doček proslavila je publika svih generacija, a pozitivna atmosfera kulminirala je u ponoć kad su se uz odbrojavanje okupljeni upustili u ples zajedno s Koktelsima. Prigodni koncert organizirali su Grad Pula, Pula Film Festival i Daniel Sponza.

Koktelsi su prepoznatljivi po energičnom scenskom nastupu i  kostimografiji, a njihov osebujan glazbeni stil lako se prepoznaje u nizu radijskih hitova kao što su: "Šinjorina", "Daj mi daj", "Štriga", "Ona me je bušala", "Bombon", "Poštar Mile", "Malice", "Tangi", "Strast med nami", "Marihuana", "Čekaaaj", "Ova je noć počela", "Pusti stres" te brojne druge autorske pjesme benda. Za autorski dio u trenutnoj postavi zaslužan je dvojac Nikola Peršić i Tomi Kresevič. Peršić je ujedno i izvršni producent svih nosača zvuka Koktelsa, dok je Kresevič zadužen za glazbenu produkciju i studijski dio posla. (P. LUKEŽ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.

 


Podijeli: Facebook Twiter